Publikavimo data: 2025-08-19
Vyšnių švelnus pyragas su grietine
Vyšnių pyragai - tai klasikinis saldus kepinys. Šios uogos nuostabiai dera su saldžia tešla, kuriai suteikia nepakartojamą vyšnių skonį. Vyšnios taip pat puikiai dera su koldūnais, pyragais, bandelėmis, keksiukais. Šiuo atveju vyšnių sluoksnis užtepamas ant tešlos, o kol ji kyla orkaitėje, vyšnios yra viduryje ir sukuria kvapnų vyšnių sluoksnį. Tokį pyragą nesunku paruošti ir jis neužima daug laiko.
Žingsnis 1
Į grietinę suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius, sudėkite minkštą arba ištirpintą sviestą, vaniliną ir gerai išsukite. Sumaišykite raugą su miltais ir įmaišykite į grietinės masę. Ištepkite formą riebalais arba išklokite pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą.
Žingsnis 2
Vyšnias sumaišykite su cukrumi ir krakmolu, paskleiskite ant tešlos ir siųskite kepti. Įkaitintoje iki 180 °C temperatūros orkaitėje pyragas kepamas 30-40 minučių.
Kategorijos