Publikavimo data: 2024-04-17
Vyšnių zefyras
Svarbi sudedamoji vyšninių zefyrų gaminimo namuose dalis yra agaras, kurį galima naudoti vietoj želatinos. Želatina nesukietėja kambario temperatūroje, o agarui tam reikia tik apie 40 laipsnių. Vyšnias galima imti ne tik šviežias, bet ir šaldytas, tai neturės įtakos galutiniam rezultatui. Jei norite sutaupyti laiko, galite nusipirkti jau paruoštos vyšnių tyrės, tačiau tuomet svarbu atidžiai išstudijuoti cukraus kiekio sudėtį.
Žingsnis 1
Paruoškite vyšnių tyrę. Uogas sudėkite į nedidelį puodą ir užpilkite puodeliu cukraus. Kai vyšnios užvirs, virkite dar apie 5 minutes ant vidutinės ugnies, kol uogos suminkštės. Nuimkite puodą nuo viryklės ir mikseriu arba trintuvu paverskite vyšnias tyrele. Įpilkite dar 0,5 puodelio cukraus ir pradėkite virti tyrę ant silpnos ugnies 3-5 minutes, nepamiršdami maišyti. Tada leiskite tyrei atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite zefyrų mišinį. Įdėkite vandeniu užpildytą agarą ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir maišykite, kol ištirps. Tada supilkite likusį cukrų ir maišydami virkite sirupą apie penkias minutes. Kai jis pradės už šaukšto traukti ploną siūlelį, nuimkite nuo viryklės. Į atskirą dubenį sudėkite tyrę ir kiaušinio baltymą, nuolat plakdami mišinį. Plona srovele supilkite sirupą ir toliau plakite, kol mišinys taps šviesus ir tirštas.
Žingsnis 3
Palikite zefyrus sustingti. Greitai perpilkite masę į konditerinį maišelį ir vamzdeliu ištepkite zefyrus ant pergamento. Po to palikite, kad sustingtų.
Kategorijos