Publikavimo data: 2024-02-04
Žąsų varškės sausainiai. receptas
"Vokeliai, trikampiai, ausys, bučiniai - šie sausainiai turi daugybę pavadinimų. Švelnūs traškūs varškės sausainiai su vaikystės skoniu. Patiks net tiems, kurie nemėgsta varškės.
Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite į dubenį su šaltu vandeniu ir ledu. Varškę pertrinkite per smulkų sietelį ir persijokite miltus bei kepimo miltelius.
Žingsnis 2
Sumaišykite sviestą, varškę, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Lengvai išmaišykite ir plonu peiliu arba mentele susmulkinkite masę į trupinius.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą, iškočiokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 1,5 valandos.
Žingsnis 4
Kiekvieną gabalėlį paspauskite šakute, kad susidarytų išraiškingas raštas.
Žingsnis 5
Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, ir 20 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 6
Sausainius patiekite atvėsintus.
Kategorijos