Publikavimo data: 2024-05-25
Žaviosios burtininkės pyragas
TSRS Čarodeikos pyragas buvo tikras hitas. Tai buvo pirmasis desertas, parduodamas gamyklinėje pakuotėje. Savo pavadinimą jis gavo nuo kirpyklos, kurioje lankėsi konditerijos fabriko vyriausiasis technologas. "Charodeika" tapo pagrindiniu bet kurio šventinio stalo atributu. Išradingos šeimininkės sugalvojo receptų, kaip namuose pasigaminti švelnų biskvitą šokolado glaistu. Desertui reikia įprasto produktų rinkinio: sviesto, kiaušinių, miltų, kakavos. Vietoj konjako impregnui galima vartoti uogų sultis.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite 150 g suminkštinto sviesto ir 3-4 minutes plakite mikseriu. Toliau plakite, įberkite druskos, dalimis įmaišykite 180 g cukraus ir 3 kiaušinius. Supilkite 130 g miltų ir kepimo miltelius ir greitai išsukite. Ištepkite formą aliejumi ir pabarstykite miltais. Įdėkite tešlą ir 35-40 min. pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tuomet išimkite sausainį iš formos ir atvėsinkite ant grotelių.
Žingsnis 2
Kol sausainiai aušta, paruoškite kremą. Giliame dubenyje sumaišykite 90 g cukraus, 1 kiaušinį, 100 ml pieno, 50 g miltų ir suplakite. Užvirinkite 150 ml pieno, plona srovele supilkite į jį paruoštą kiaušinio ir cukraus mišinį. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės. Tada išjunkite ugnį, uždenkite kremo paviršių maistine plėvele ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
160 g sviesto išsukite su vanile vidutiniu greičiu iki baltos spalvos. Nedidelėmis porcijomis nuolat plakdami įmaišykite atvėsusį kremą.
Žingsnis 4
Paruoškite sirupą. Į vandenį supilkite 60 g cukraus, maišykite, kol kristalai ištirps, supilkite brendį ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Biskvitą supjaustykite į 3 dalis. Padėkite viršų žemyn, pamirkykite jį sirupe. Patepkite pusę kremo, uždėkite antrąjį pyragą. Pamirkykite sirupe, užtepkite likusį kremą. Uždėkite apatinį tortą, pamirkykite sirupe. Dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Žingsnis 6
Paruoškite glajų. Supilkite pieną į puodą, suberkite 120 g cukraus ir kakavą. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šiek tiek sutirštės.
Žingsnis 7
Papuoškite tortą. Silikoniniu šepetėliu aptepkite torto viršų ir šonus glajumi. Leiskite sustingti.
Kategorijos