Publikavimo data: 2024-05-19
Zebra pyragas be kepimo
Žingsnis 1
Pagrindui paruoškite paprastą džiūvėsėlių tešlą. Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į sutrintus sausainių trupinius. Viską gerai išmaišykite ir į masę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą pieno. Suformuokite pyrago pagrindą. Naudokite kepimo žiedą arba kepimo formos dugną, išklotą maistine plėvele. Į jį supilkite paruoštus sausainių trupinius, išlyginkite ir sutankinkite stiklinės dugnu. Palikite atvėsti šaldytuve.
Žingsnis 2
Paruoškite putėsių pagrindą. Išplakite grietinėlę mikseriu nedideliu galingumu, kol taps puri. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir kondensuotą pieną.
Žingsnis 3
Pašildykite želatiną. Supilkite išbrinkusią želatiną į nedidelį puodą ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite, kad želatina ištirptų, bet neužvirtų. Maišykite, kol želatina visiškai ištirps. Pageidautina imti neemaliuotą puodą, kad želatina nepriliptų prie dugno.
Žingsnis 4
Pagaminkite putėsius. Įmaišykite grietinės ir sutirštinto pieno mišinį ir supilkite želatiną. Sudėkite plaktą grietinėlę ir gerai išmaišykite. Tada padalykite masę į 2 lygias dalis. Į vieną paruošimo dalį įberkite vanilinio cukraus, į antrąją - kakavos miltelių. Abi dalis sumaišykite.
Žingsnis 5
Suformuokite pyragą. Ant paruošto atšaldyto pagrindo pakaitomis pilkite 2-4 šaukštus vanilinio ir šokoladinio įdaro. Tada iešmeliu arba dantų krapštuku padarykite raštą - bėkite nuo pyrago viršaus nuo krašto į vidurį. Kad raštas nebūtų "suteptas", kiekvieną kartą kremo perteklių nuo iešmelio nuvalykite servetėle. Palikite tortą šaldytuve 6 valandoms, kad sustingtų.
Kategorijos