Zebro tortas su grietinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Zebro tortas su grietinėle

Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
317 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.64/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Zebro tortas su grietinėle Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje didžiausiu galingumu mikseriu suplakite kiaušinius, jų turi padaugėti per 2 kartus, suberkite cukrų. Gausite vientisą šviesią kreminę masę. Į kiaušinius įmaišykite grietinę, suplakite. Sumažinkite sodą su actu, įmaišykite į tešlą. Palaipsniui suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite tešlą "lankstymo" judesiais iš apačios į viršų. Padalykite tešlą į dvi dalis. Į vieną iš jų suberkite kakavą ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Zebro tortas su grietinėle Žingsnis 2
Supilkite pyragą į formą. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi arba pergamentu. Dugną ir sieneles patepkite augaliniu aliejumi. Į vidurį dėkite 2 valgomuosius šaukštus šviesios tešlos. Ant viršaus viduryje supilkite tiek pat šokolado mišinio. Toliau darykite sluoksnius, kol baigsis tešla.

Žingsnis 3

Zebro tortas su grietinėle Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Įdėkite formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Paruoštumą patikrinkite dantų krapštuku. Jis turi išlįsti iš pyrago centro sausas ir be trupinių. Iškepusį pyragą išimkite ir palikite atvėsti. Tada aštriu peiliu arba specialiu kulinariniu siūlu perpjaukite pyragą per pusę į du plokščius apskritimus.

Žingsnis 4

Zebro tortas su grietinėle Žingsnis 4
Paruoškite tortui skirtą kremą. Kiaušinius ir cukrų suplakite mikseriu, supilkite pieną. Tada supilkite mišinį į puodą ir ant vidutinės ugnies nuolat maišydami užvirinkite. Kai atvės. Minkštą sviestą plakite mikseriu apie 10-15 sekundžių, toliau plakite, supilkite kiaušinių ir pieno mišinį, pilkite po 1 valgomąjį šaukštą.

Žingsnis 5

Zebro tortas su grietinėle Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Aptepkite tortus kremu ir sujungkite juos. Likusiu kremu aptepkite torto paviršių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos