Publikavimo data: 2024-05-19
Zebro tortas su grietinėle
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje didžiausiu galingumu mikseriu suplakite kiaušinius, jų turi padaugėti per 2 kartus, suberkite cukrų. Gausite vientisą šviesią kreminę masę. Į kiaušinius įmaišykite grietinę, suplakite. Sumažinkite sodą su actu, įmaišykite į tešlą. Palaipsniui suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite tešlą "lankstymo" judesiais iš apačios į viršų. Padalykite tešlą į dvi dalis. Į vieną iš jų suberkite kakavą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Supilkite pyragą į formą. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi arba pergamentu. Dugną ir sieneles patepkite augaliniu aliejumi. Į vidurį dėkite 2 valgomuosius šaukštus šviesios tešlos. Ant viršaus viduryje supilkite tiek pat šokolado mišinio. Toliau darykite sluoksnius, kol baigsis tešla.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Įdėkite formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Paruoštumą patikrinkite dantų krapštuku. Jis turi išlįsti iš pyrago centro sausas ir be trupinių. Iškepusį pyragą išimkite ir palikite atvėsti. Tada aštriu peiliu arba specialiu kulinariniu siūlu perpjaukite pyragą per pusę į du plokščius apskritimus.
Žingsnis 4
Paruoškite tortui skirtą kremą. Kiaušinius ir cukrų suplakite mikseriu, supilkite pieną. Tada supilkite mišinį į puodą ir ant vidutinės ugnies nuolat maišydami užvirinkite. Kai atvės. Minkštą sviestą plakite mikseriu apie 10-15 sekundžių, toliau plakite, supilkite kiaušinių ir pieno mišinį, pilkite po 1 valgomąjį šaukštą.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Aptepkite tortus kremu ir sujungkite juos. Likusiu kremu aptepkite torto paviršių.
Kategorijos