Publikavimo data: 2024-06-16
Zefyrai iš konservuotų vaisių tyrės
Zefyrai yra skanus ir sveikas skanėstas suaugusiesiems ir vaikams. O jei pasigaminsite patys, jie taps kulinariniu šeimininkės pasididžiavimu ir papuoš šventinį stalą. Paprastai zefyrai gaminami iš obuolių tyrės, kartais dėl skonio ir aromato pridedama kitų uogų ir vaisių. Tačiau taip pat galite naudoti konservuotą naminę tyrę arba kūdikių maistui skirtą vaisių tyrę. Zefyras stabilizuojamas jūros dumblių ekstraktu - agaru-agaru, dėl kurio zefyras tampa ir orus, ir gana tirštas. Agar-agaras ypatingas tuo, kad, priešingai nei želatina, jis sukietėja kambario temperatūroje.
Žingsnis 1
Į puodą storu dugnu supilkite vandenį, suberkite agarą ir išmaišykite. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir užvirinkite.
Žingsnis 2
Po truputį agaras pradės tirštėti, suberkite cukrų ir vaisių tyrę ir toliau virkite sirupą nuolat maišydami.
Žingsnis 3
Vaisių sirupą virkite tol, kol jo temperatūra pakils iki 103-104 ℃, tai užtruks apie 6-7 minutes.
Žingsnis 4
Kol sirupas verda, išplakite 2 kiaušinių baltymus iki labai standžių viršūnių, tada suberkite cukrų, citrinos rūgštį ir toliau plakite. Kiaušinių, baltymų ir cukraus mišinys turi tapti lygus ir elastingas, panašus į bezė.
Žingsnis 5
Kai sirupas užvirs, labai plonai supilkite jį į baltymų ir cukraus mišinį ir toliau plakite mikseriu. Kai visas sirupas bus supiltas, plakite dar apie 3-4 minutes.
Žingsnis 6
Greitai perkelkite mišinį į konditerinį maišelį su suformuotu antgaliu ir vamzdeliu supilkite zefyrus ant pergamentu iškloto plokščio paviršiaus.
Žingsnis 7
Palikite zefyrus 12-16 valandų kambario temperatūroje, kad sustingtų. Stabilizavimas užtruks maždaug 12-16 valandų. Patalpoje neturi būti skersvėjų ir pašalinių kvapų.
Kategorijos