Zefyrai iš konservuotų vaisių tyrės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Zefyrai iš konservuotų vaisių tyrės

Zefyrai yra skanus ir sveikas skanėstas suaugusiesiems ir vaikams. O jei pasigaminsite patys, jie taps kulinariniu šeimininkės pasididžiavimu ir papuoš šventinį stalą. Paprastai zefyrai gaminami iš obuolių tyrės, kartais dėl skonio ir aromato pridedama kitų uogų ir vaisių. Tačiau taip pat galite naudoti konservuotą naminę tyrę arba kūdikių maistui skirtą vaisių tyrę. Zefyras stabilizuojamas jūros dumblių ekstraktu - agaru-agaru, dėl kurio zefyras tampa ir orus, ir gana tirštas. Agar-agaras ypatingas tuo, kad, priešingai nei želatina, jis sukietėja kambario temperatūroje.
Gaminimo laikas
720 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
209 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
55 g
Sunkumas: 5/5
Reitingas: 4.23/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Zefyrai iš konservuotų vaisių tyrės Žingsnis 1
Į puodą storu dugnu supilkite vandenį, suberkite agarą ir išmaišykite. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir užvirinkite.

Žingsnis 2

Zefyrai iš konservuotų vaisių tyrės Žingsnis 2
Po truputį agaras pradės tirštėti, suberkite cukrų ir vaisių tyrę ir toliau virkite sirupą nuolat maišydami.

Žingsnis 3

Zefyrai iš konservuotų vaisių tyrės Žingsnis 3
Vaisių sirupą virkite tol, kol jo temperatūra pakils iki 103-104 ℃, tai užtruks apie 6-7 minutes.

Žingsnis 4

Zefyrai iš konservuotų vaisių tyrės Žingsnis 4
Kol sirupas verda, išplakite 2 kiaušinių baltymus iki labai standžių viršūnių, tada suberkite cukrų, citrinos rūgštį ir toliau plakite. Kiaušinių, baltymų ir cukraus mišinys turi tapti lygus ir elastingas, panašus į bezė.

Žingsnis 5

Zefyrai iš konservuotų vaisių tyrės Žingsnis 5
Kai sirupas užvirs, labai plonai supilkite jį į baltymų ir cukraus mišinį ir toliau plakite mikseriu. Kai visas sirupas bus supiltas, plakite dar apie 3-4 minutes.

Žingsnis 6

Zefyrai iš konservuotų vaisių tyrės Žingsnis 6
Greitai perkelkite mišinį į konditerinį maišelį su suformuotu antgaliu ir vamzdeliu supilkite zefyrus ant pergamentu iškloto plokščio paviršiaus.

Žingsnis 7

Zefyrai iš konservuotų vaisių tyrės Žingsnis 7
Palikite zefyrus 12-16 valandų kambario temperatūroje, kad sustingtų. Stabilizavimas užtruks maždaug 12-16 valandų. Patalpoje neturi būti skersvėjų ir pašalinių kvapų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos