Zefyrai iš kūdikių tyrės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Zefyrai iš kūdikių tyrės

Zefyrai kartu su zefyrais laikomi seniausiais Artimųjų Rytų skanėstais. Senovėje jiems sutirštinti buvo naudojama daug kiaušinių ir cukraus, tačiau dabar galima naudoti agarą - iš dumblių gaunamą medžiagą, kuri stingsta žemoje temperatūroje, ir tai yra pagrindinis jos pranašumas prieš želatiną. Būtent agaras-agaras bus naudojamas šiame kūdikių naminių zefyrų recepte.
Gaminimo laikas
720 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
272 kcal.
Angliavandeniai
73 g
Alergenai: Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Zefyrai iš kūdikių tyrės Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Pirmiausia atskirame dubenyje sumaišykite tyrę, 230 g cukraus ir vaniliną ir palikite pastovėti. Puodą su agaru statykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite, tada suberkite likusį cukrų, išmaišykite ir virkite, kol sirupas tirštai tekės nuo šaukšto. Nuimkite puodą nuo kaitlentės ir palikite sirupą šiek tiek atvėsti.

Žingsnis 2

Zefyrai iš kūdikių tyrės Žingsnis 2
Paruoškite zefyrų mišinį. Pusę kiaušinių baltymų supilkite į dubenį su koše ir plakite, kol mišinys pabals. Tada sudėkite kitą pusę ir vėl suplakite. Nedidelėmis srovelėmis supilkite sirupą, nuolat plakdami, kol masė taps pakankamai tiršta ir puri.

Žingsnis 3

Zefyrai iš kūdikių tyrės Žingsnis 3
Palikite zefyrus sustingti. Perpilkite zefyrų masę į konditerinį maišelį, pabarstykite pergamentą milteliniu cukrumi ir atsargiai ant jo užtepkite zefyrų. Palikite per naktį sustingti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos