Publikavimo data: 2024-04-17
Zefyrai iš kūdikių tyrės
Zefyrai kartu su zefyrais laikomi seniausiais Artimųjų Rytų skanėstais. Senovėje jiems sutirštinti buvo naudojama daug kiaušinių ir cukraus, tačiau dabar galima naudoti agarą - iš dumblių gaunamą medžiagą, kuri stingsta žemoje temperatūroje, ir tai yra pagrindinis jos pranašumas prieš želatiną. Būtent agaras-agaras bus naudojamas šiame kūdikių naminių zefyrų recepte.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Pirmiausia atskirame dubenyje sumaišykite tyrę, 230 g cukraus ir vaniliną ir palikite pastovėti. Puodą su agaru statykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite, tada suberkite likusį cukrų, išmaišykite ir virkite, kol sirupas tirštai tekės nuo šaukšto. Nuimkite puodą nuo kaitlentės ir palikite sirupą šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite zefyrų mišinį. Pusę kiaušinių baltymų supilkite į dubenį su koše ir plakite, kol mišinys pabals. Tada sudėkite kitą pusę ir vėl suplakite. Nedidelėmis srovelėmis supilkite sirupą, nuolat plakdami, kol masė taps pakankamai tiršta ir puri.
Žingsnis 3
Palikite zefyrus sustingti. Perpilkite zefyrų masę į konditerinį maišelį, pabarstykite pergamentą milteliniu cukrumi ir atsargiai ant jo užtepkite zefyrų. Palikite per naktį sustingti.
Kategorijos