Publikavimo data: 2024-04-17
Zefyras ant želatinos
Bandant pasigaminti naminius zefyrus, paprastai masei sutirštinti naudojamas agaras, tačiau gaminant tradiciškesnį patiekalą pagal GOST, būtina naudoti želatinos zefyrų receptą. Norint paruošti desertą, nereikės nieko ilgai kepti ar virti, zefyras pats pasieks norimą konsistenciją maždaug per 24 valandas. Vienintelė svarbi paruošimo sąlyga bus mikserio buvimas.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Puodą su cukrumi pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir virkite 5 minutes, tada sudėkite želatiną, gerai išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite zefyrų mišinį. Mišinį plakite mikseriu nedideliu greičiu, palaipsniui įmaišydami citrinos rūgštį ir sodą. Apskritai plakimo procesas turėtų trukti bent 15 minučių, o galiausiai turėtumėte gauti gana tirštą purią masę. Palikite ją pastovėti 10 minučių.
Žingsnis 3
Palikite zefyrus sustingti. Šaukštu, valgomuoju šaukštu arba konditeriniu maišeliu dėkite zefyrų masę ant paruoštos kepimo skardos. Palikite zefyrus sustingti 12-20 valandų, priklausomai nuo kambario temperatūros.
Kategorijos