Zefyras ant želatinos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Zefyras ant želatinos

Bandant pasigaminti naminius zefyrus, paprastai masei sutirštinti naudojamas agaras, tačiau gaminant tradiciškesnį patiekalą pagal GOST, būtina naudoti želatinos zefyrų receptą. Norint paruošti desertą, nereikės nieko ilgai kepti ar virti, zefyras pats pasieks norimą konsistenciją maždaug per 24 valandas. Vienintelė svarbi paruošimo sąlyga bus mikserio buvimas.
Gaminimo laikas
1440 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
249 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
67 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Zefyras ant želatinos Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Puodą su cukrumi pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir virkite 5 minutes, tada sudėkite želatiną, gerai išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Zefyras ant želatinos Žingsnis 2
Paruoškite zefyrų mišinį. Mišinį plakite mikseriu nedideliu greičiu, palaipsniui įmaišydami citrinos rūgštį ir sodą. Apskritai plakimo procesas turėtų trukti bent 15 minučių, o galiausiai turėtumėte gauti gana tirštą purią masę. Palikite ją pastovėti 10 minučių.

Žingsnis 3

Zefyras ant želatinos Žingsnis 3
Palikite zefyrus sustingti. Šaukštu, valgomuoju šaukštu arba konditeriniu maišeliu dėkite zefyrų masę ant paruoštos kepimo skardos. Palikite zefyrus sustingti 12-20 valandų, priklausomai nuo kambario temperatūros.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos