Publikavimo data: 2024-05-01
Želatinos glajus pyragams
"Balta kepurė" ant kuličo atrodo gražiai ir šventiškai. Glazūra kuličui ant želatinos - galimybė tiems, kurie nenori naudoti kiaušinių. Klasikiniame variante jis kuriamas jų pagrindu. Baltymų glajus skanus, tačiau trapus ir trapus, pjaustant smarkiai trupa. Kuličiui skirtas glaistas ant želatinos gaunasi sniego baltumo, purus ir gerai išlaiko formą. Receptas skirtas 3 kulichams.
Žingsnis 1
Ištirpinkite želatiną pyragaičiams. Želatiną supilkite į dubenį ir įpilkite 2 valgomuosius šaukštus šalto vandens. Išmaišykite ir palikite išbrinkti 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite cukraus sirupą. Į puodą įpilkite 4 valgomuosius šaukštus vandens ir suberkite cukrų. Uždekite ant ugnies, užvirinkite sirupą ir visiškai ištirpinkite cukrų. Kai cukrus ištirps, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Sumaišykite želatiną ir sirupą. Želatiną supilkite į karštą sirupą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Maišytuvu pradėkite lėtai plakti mišinį. Glaistas pradės balti ir pamažu tirštėti. Plakdami įpilkite 1 šaukštelį citrinos sulčių ir toliau plakite, kol pasieksite norimą tirštumą. Šiek tiek atvėsinkite ir šaukštu arba šepetėliu aptepkite pyragėlius glajumi.
Kategorijos