Publikavimo data: 2024-04-06
Želė be želatinos
Želė be želatinos gaminama iš vaisių, kuriuose gausu pektino. Obuolių pektinas yra natūrali vaisiuose esanti medžiaga. Jei po ranka nėra želatinos ar agaro agaro, galima išsiversti su kukliu produktų sąrašu: obuoliais, cukrumi ir vandeniu. Obuolių želė namuose gaminama ištisus metus. Deserto konsistencija nėra tokia elastinga kaip su želatina, tačiau jis išlaiko formą ir nesubyra.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolius. Sudėkite obuolius į puodą, supilkite vandenį, užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite 30 minučių. Skystį nukoškite per sietelį ir išspauskite obuolius, kol jie bus kuo sausesni.
Žingsnis 2
Užvirkite sirupą. Supilkite cukrų į obuolių vandenį ir virkite skystį ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Supilkite želė į formeles, atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos