Želė iš kisieliaus pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Želė iš kisieliaus

Grietinės želė yra neįprastas deserto receptas. Dėl grietinės ir sausoje grietinėje esančio krakmolo ji yra švelnaus skonio. Galite pasigaminti bet kokio jums labiausiai patinkančio skonio želė. Ruošiant skanėstą naudojama želatina. Ji būna biri ir lėkštėse. Želatiną plokštelėmis daug patogiau naudoti naminiams desertams dėl jos vienalytės struktūros, kuri greitai ištirpsta vandenyje.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
135 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Želė iš kisieliaus Žingsnis 1
Ištirpinkite želatiną. Paimkite 100 ml šilto vandens, ištirpinkite jame želatiną ir palikite 15-20 minučių.

Žingsnis 2

Želė iš kisieliaus Žingsnis 2
Paruoškite marmelado pagrindą. Grietinę atskieskite 300 ml verdančio vandens. Gerai išmaišykite, kad neliktų cukraus kristalų.

Žingsnis 3

Želė iš kisieliaus Žingsnis 3
Paruoškite varškės ir grietinės mišinį. Sumaišykite varškę, cukrų ir grietinę blenderiu.

Žingsnis 4

Želė iš kisieliaus Žingsnis 4
Paruoškite želė. Giliame inde sumaišykite skystą kisielių, varškės mišinį ir želatiną. Gerai išmaišykite ir supilkite į formeles. Desertą 3 valandoms padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos