Želė iš konservuotų persikų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Želė iš konservuotų persikų

Išskirtinė ir originali želė iš konservuotų persikų - skanus ir aromatingas desertas, pagamintas pagal paprastą technologiją. Naudojant želė agentą, nereikia ilgai termiškai apdoroti. Jei pageidaujate, kartu su persikais į formeles galite dėti smulkintų džiovintų vaisių ir riešutų: abrikosų, džiovintų slyvų, sultenių, anakardžių, migdolų. Skonio suteiks ir vanilinis cukrus arba žiupsnelis cinamono. Tokiu pat būdu galima gaminti želė iš konservuotų kriaušių, obuolių, svarainių, slyvų ir abrikosų.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
85 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Želė iš konservuotų persikų Žingsnis 1
Marinuokite vaisius. Perkelkite ananasus ir persikus į lėkštes, o sirupą išpilkite į atskirus dubenėlius. Persikus ir ananasus supjaustykite dideliais gabalais. Į vaisius supilkite konjaką, gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių.

Žingsnis 2

Želė iš konservuotų persikų Žingsnis 2
Paruoškite pirmąjį želė sluoksnį. Persikų sirupą pašildykite, bet neužvirinkite, sudėkite pusę želatinos ir pusę citrinos sulčių, gerai išmaišykite. Persikus sudėkite į stiklines, užpilkite sirupu iki pusės stiklinės. Dėkite į šaldytuvą 60 minučių.

Žingsnis 3

Želė iš konservuotų persikų Žingsnis 3
Paruoškite antrą želė sluoksnį. Pašildykite ananasų sirupą. Nelaukdami, kol užvirs, sudėkite likusias želatinos dalis ir citrinos sultis, skystį išmaišykite. Ananasus sudėkite į stiklines ant pirmojo sluoksnio, užpilkite sirupu. Pastatykite į šaldytuvą 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos