Publikavimo data: 2024-06-08
Želė iš konservuotų persikų
Išskirtinė ir originali želė iš konservuotų persikų - skanus ir aromatingas desertas, pagamintas pagal paprastą technologiją. Naudojant želė agentą, nereikia ilgai termiškai apdoroti. Jei pageidaujate, kartu su persikais į formeles galite dėti smulkintų džiovintų vaisių ir riešutų: abrikosų, džiovintų slyvų, sultenių, anakardžių, migdolų. Skonio suteiks ir vanilinis cukrus arba žiupsnelis cinamono. Tokiu pat būdu galima gaminti želė iš konservuotų kriaušių, obuolių, svarainių, slyvų ir abrikosų.
Žingsnis 1
Marinuokite vaisius. Perkelkite ananasus ir persikus į lėkštes, o sirupą išpilkite į atskirus dubenėlius. Persikus ir ananasus supjaustykite dideliais gabalais. Į vaisius supilkite konjaką, gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite pirmąjį želė sluoksnį. Persikų sirupą pašildykite, bet neužvirinkite, sudėkite pusę želatinos ir pusę citrinos sulčių, gerai išmaišykite. Persikus sudėkite į stiklines, užpilkite sirupu iki pusės stiklinės. Dėkite į šaldytuvą 60 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite antrą želė sluoksnį. Pašildykite ananasų sirupą. Nelaukdami, kol užvirs, sudėkite likusias želatinos dalis ir citrinos sultis, skystį išmaišykite. Ananasus sudėkite į stiklines ant pirmojo sluoksnio, užpilkite sirupu. Pastatykite į šaldytuvą 60 minučių.
Kategorijos