Želė iš kriaušių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Želė iš kriaušių

Pagrindinė taisyklė gaminant uogienę ar želė - rinktis tvirtas ir nepernokusias kriaušes, nes jose yra daugiau pektinų. Jei norite iš kriaušių gaminti želė, naudokite rudenines veisles - skirtingai nei vasarinės kriaušės, jos yra tankesnės. Virtos vasarinės kriaušės praranda savo skonį ir susmulkėja. Būtinai sterilizuokite stiklainius orkaitėje, puode ar net indaplovėje. Tai padės preparatams ilgai išlikti šviežiems.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
143 kcal.
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Želė iš kriaušių Žingsnis 1
Pradėkite ruošti želė. Supilkite cukrų į puodą. Sudėkite griežinėliais supjaustytas kriaušes ir citriną. Pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite 5-6 minutes, kol kriaušės pradės leisti sultis. Tada padidinkite kaitrą ir užvirinkite mišinį. Sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virkite 15-20 minučių, nepamiršdami džemą maišyti. Išvirę vaisius pertrinkite per smulkų sietelį.

Žingsnis 2

Želė iš kriaušių Žingsnis 2
Sterilizuokite stiklainius. Išplaukite stiklainius sodos tirpalu, tada sudėkite stiklainius ant lentynos kakleliu žemyn. Įstatykite į 100-120 laipsnių temperatūrą 10-20 minučių. Nuimkite stiklainius sausu rankšluosčiu ir atvėsinkite juos.

Žingsnis 3

Želė iš kriaušių Žingsnis 3
Paruoškite želė. Išmirkykite želatiną pagal ant pakuotės nurodytą paruošimo būdą. Tada kriaušių mišinį supilkite į puodą, sudėkite želatiną. Pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite, bet neužvirinkite. Želatina turi visiškai ištirpti, bet neužvirti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos