Publikavimo data: 2024-06-08
Želė iš kriaušių
Pagrindinė taisyklė gaminant uogienę ar želė - rinktis tvirtas ir nepernokusias kriaušes, nes jose yra daugiau pektinų. Jei norite iš kriaušių gaminti želė, naudokite rudenines veisles - skirtingai nei vasarinės kriaušės, jos yra tankesnės. Virtos vasarinės kriaušės praranda savo skonį ir susmulkėja. Būtinai sterilizuokite stiklainius orkaitėje, puode ar net indaplovėje. Tai padės preparatams ilgai išlikti šviežiems.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti želė. Supilkite cukrų į puodą. Sudėkite griežinėliais supjaustytas kriaušes ir citriną. Pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite 5-6 minutes, kol kriaušės pradės leisti sultis. Tada padidinkite kaitrą ir užvirinkite mišinį. Sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virkite 15-20 minučių, nepamiršdami džemą maišyti. Išvirę vaisius pertrinkite per smulkų sietelį.
Žingsnis 2
Sterilizuokite stiklainius. Išplaukite stiklainius sodos tirpalu, tada sudėkite stiklainius ant lentynos kakleliu žemyn. Įstatykite į 100-120 laipsnių temperatūrą 10-20 minučių. Nuimkite stiklainius sausu rankšluosčiu ir atvėsinkite juos.
Žingsnis 3
Paruoškite želė. Išmirkykite želatiną pagal ant pakuotės nurodytą paruošimo būdą. Tada kriaušių mišinį supilkite į puodą, sudėkite želatiną. Pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite, bet neužvirinkite. Želatina turi visiškai ištirpti, bet neužvirti.
Kategorijos