Želė iš ryaženkos su kakava pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Želė iš ryaženkos su kakava

Želė yra paprastas želatinos pagrindu pagamintas desertas, kurį galima pagaminti iš įvairių produktų. Tai gali būti pieno produktai, vaisiai ir uogos. Šis skanėstas pasirodo esąs mažai kaloringas. Be to, mažai kaloringa želė naudinga, nes joje gausu gyvulinės kilmės baltymų. Želatina gaminama iš gyvulinio kolageno, kuris yra lengvai virškinamas ir būtinas tinkamam žmogaus organizmo funkcionavimui. Želės paruošimas nereikalauja profesionalių kulinarinių įgūdžių, o pats gaminimo procesas trunka tik 10-20 minučių. Kad želė sustingtų, ji porai valandų dedama į šaldytuvą ir yra paruošta.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Želė iš ryaženkos su kakava Žingsnis 1
Paimkite želė formą. Į ją įdėkite želatinos lakštus. Užpilkite juos karštu vandeniu. Palikite formą kelioms minutėms išbrinkti.

Žingsnis 2

Želė iš ryaženkos su kakava Žingsnis 2
Supilkite "Ryazhenka" į dubenį ir suberkite kakavos miltelius bei cukrų.

Žingsnis 3

Želė iš ryaženkos su kakava Žingsnis 3
Ryazhenka suplakite plaktuvu arba mikseriu.

Žingsnis 4

Želė iš ryaženkos su kakava Žingsnis 4
Į formą su išbrinkusia želatina supilkite rijženką ir kakavą. Dėkite formą į šaldytuvą trims valandoms.

Žingsnis 5

Želė iš ryaženkos su kakava Žingsnis 5
Supjaustykite želė gabalėliais ir patiekite papuošę sirupu pagal skonį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, želė desertai, įspūdingas receptas, egzotika, paprastas, popietės užkandis, vynuogių sezonas, želė, be įprastų alergenų, receptų knyga, želė su uogomis

Kategorijos