Publikavimo data: 2024-09-14
Želė iš ryaženkos su kakava
Želė yra paprastas želatinos pagrindu pagamintas desertas, kurį galima pagaminti iš įvairių produktų. Tai gali būti pieno produktai, vaisiai ir uogos. Šis skanėstas pasirodo esąs mažai kaloringas. Be to, mažai kaloringa želė naudinga, nes joje gausu gyvulinės kilmės baltymų. Želatina gaminama iš gyvulinio kolageno, kuris yra lengvai virškinamas ir būtinas tinkamam žmogaus organizmo funkcionavimui. Želės paruošimas nereikalauja profesionalių kulinarinių įgūdžių, o pats gaminimo procesas trunka tik 10-20 minučių. Kad želė sustingtų, ji porai valandų dedama į šaldytuvą ir yra paruošta.
Žingsnis 1
Paimkite želė formą. Į ją įdėkite želatinos lakštus. Užpilkite juos karštu vandeniu. Palikite formą kelioms minutėms išbrinkti.
Žingsnis 2
Supilkite "Ryazhenka" į dubenį ir suberkite kakavos miltelius bei cukrų.
Žingsnis 3
Ryazhenka suplakite plaktuvu arba mikseriu.
Žingsnis 4
Į formą su išbrinkusia želatina supilkite rijženką ir kakavą. Dėkite formą į šaldytuvą trims valandoms.
Žingsnis 5
Supjaustykite želė gabalėliais ir patiekite papuošę sirupu pagal skonį.
Kategorijos