Publikavimo data: 2024-04-06
Želė iš ryazhenka
Erdvi ir švelni želė iš ryazhenka yra lengvos konsistencijos ir malonaus skonio. Receptą galima patobulinti įdedant džiovintų vaisių. Želatinai sutirštinti naudojama želatina, tačiau vegetarai ją gali pakeisti pektinu. Ryazhenka nebūtina pirkti, bet pasiruošti patiems, tada želė bus dar skanesnė. Naminė riaženka ruošiama iš riebaus pieno ir grietinės orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite želatiną. Supilkite želatiną į dubenį ir 10-15 min. uždenkite šaltu vandeniu. Kai želatina išbrinks, ištirpinkite ją vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite abrikosus. Džiovintus abrikosus supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 3
Sumaišykite želė ingredientus. Į dubenį supilkite ryžą, suberkite cukrų ir maišykite, kol kristalai ištirps. Įmaišykite želatiną ir gerai išmaišykite, tada sudėkite abrikosus. Supilkite želė į formeles ir 3 val. padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos