Publikavimo data: 2024-06-23
Želė kalkių pyragas be kepimo
Želatina yra bespalviai ir beskoniai milteliai, kurie gali nuveikti nuostabių dalykų. Ji sudaryta iš baltymų ir aminorūgščių, tačiau svarbiausia jos sudedamoji dalis yra kolagenas. Kolagenas stiprina kremzles ir sąnarius bei teigiamai veikia odą. Todėl želatina plačiai naudojama farmacijoje ir kosmetologijoje. Kulinarijoje želatina naudojama gaminant užpilamus patiekalus ir desertus, įskaitant tortus. Jie būna labai skanūs ir neįprastos želė konsistencijos.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago pagrindą. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite smulkintus sausainius ir sviestą tinkamame inde. Sudėkite mišinį į formą, sutankinkite. Įdėkite į šaldytuvą, kad 20 minučių sustingtų.
Žingsnis 2
Pasigaminkite želė su laimo sultimis. Grietinę, vanilinį cukrų, laimo sultis ir cukrų sumaišykite patogiame inde. Išplakite iki vientisos masės. Vieną dalį želatinos kaitinkite, kol ištirps, atvėsinkite. Supilkite į grietinės mišinį, dar kartą suplakite. Gautą masę supilkite ant sausainių, įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Antrąją želatinos dalį kaitinkite, kol ištirps. Sumaišykite su obuolių sultimis. Išimkite tortą iš šaldytuvo ir ant sustingusio grietinės sluoksnio užpilkite paruoštas obuolių sultis. Padėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms, kol sustings. Išimkite želė torto formą iš šaldytuvo. Išimkite formą, prieš tai peiliu atskirę torto kraštus nuo šonų.
Kategorijos