Želė kalkių pyragas be kepimo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Želė kalkių pyragas be kepimo

Želatina yra bespalviai ir beskoniai milteliai, kurie gali nuveikti nuostabių dalykų. Ji sudaryta iš baltymų ir aminorūgščių, tačiau svarbiausia jos sudedamoji dalis yra kolagenas. Kolagenas stiprina kremzles ir sąnarius bei teigiamai veikia odą. Todėl želatina plačiai naudojama farmacijoje ir kosmetologijoje. Kulinarijoje želatina naudojama gaminant užpilamus patiekalus ir desertus, įskaitant tortus. Jie būna labai skanūs ir neįprastos želė konsistencijos.
Gaminimo laikas
470 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
283 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Želė kalkių pyragas be kepimo Žingsnis 1
Paruoškite pyrago pagrindą. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite smulkintus sausainius ir sviestą tinkamame inde. Sudėkite mišinį į formą, sutankinkite. Įdėkite į šaldytuvą, kad 20 minučių sustingtų.

Žingsnis 2

Želė kalkių pyragas be kepimo Žingsnis 2
Pasigaminkite želė su laimo sultimis. Grietinę, vanilinį cukrų, laimo sultis ir cukrų sumaišykite patogiame inde. Išplakite iki vientisos masės. Vieną dalį želatinos kaitinkite, kol ištirps, atvėsinkite. Supilkite į grietinės mišinį, dar kartą suplakite. Gautą masę supilkite ant sausainių, įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 3

Želė kalkių pyragas be kepimo Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Antrąją želatinos dalį kaitinkite, kol ištirps. Sumaišykite su obuolių sultimis. Išimkite tortą iš šaldytuvo ir ant sustingusio grietinės sluoksnio užpilkite paruoštas obuolių sultis. Padėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms, kol sustings. Išimkite želė torto formą iš šaldytuvo. Išimkite formą, prieš tai peiliu atskirę torto kraštus nuo šonų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos