Publikavimo data: 2024-06-08
Želė, pagaminta iš žalių tarkuotų kalpokų
Iš sveikų ir gaivių kalpokų uogų galite pasigaminti gardžios vitaminų želė, kuri puikiai tiks kaip saldus skanėstas prie karštos žolelių arbatos. Pagal šį receptą pagamintos želė nereikia virti, o tai reiškia, kad viskas, kas naudinga, liks uogose. Želatinos taip pat nereikia, nes pati trintų uogų masė gaunasi gana tiršta. Taigi naudingas uogas žiemai galite pasiruošti iš anksto, kad turėtumėte atsargų imunitetui naudingų medžiagų šaltinį.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Nuplautus kalamansus sudėkite į nedidelį puodą ir sutrinkite plaktuvu. Pertrinkite uogas per sietelį, kad atsikratytumėte smulkių kauliukų ir odelių.
Žingsnis 2
Įberkite cukraus. Suberkite cukrų į tarkuotą kalakutieną, gerai išmaišykite ir supilstykite želė į švarius, sausus stiklainius.
Kategorijos