Publikavimo data: 2024-09-14
Želė su pektinu
Šaltalankis - ryškiai geltonos spalvos uoga. Šaltalankiai yra neįtikėtinai naudingi. Šaltalankių vartojimas padeda stiprinti imuninę sistemą, padeda kovoti su stresu ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Šaltalankiai naudojami uogienėms, džemams, želė, kompotams ir desertams gaminti. Išbandykite pasigaminti saldžią šaltalankių želė, kuri šaltą žiemą džiugins saulėta spalva ir ryškiu vasarišku skoniu. Tokia želė ilgai išsilaiko ir gali būti patiekiama kaip savarankiškas desertas, taip pat su skrebučiais, blynais ir sausainiais.
Žingsnis 1
Puodą su šaltalankių sultimis pastatykite ant kaitlentės ir suberkite pektiną. Kaitinkite ir maišykite. Nukelkite nuo viryklės ir palikite 30 minučių, kad pektinas išbrinktų.
Žingsnis 2
Į šaltalankius suberkite cukrų ir išmaišykite. Pastatykite keptuvę ant kaitlentės ir užvirinkite, 2-3 minutes virkite želė.
Žingsnis 3
Karštą pektiną supilkite į laikymo indelius arba porcijinius desertų kremus ir atvėsinkite. Paruošta.
Kategorijos