Želė su pektinu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Želė su pektinu

Šaltalankis - ryškiai geltonos spalvos uoga. Šaltalankiai yra neįtikėtinai naudingi. Šaltalankių vartojimas padeda stiprinti imuninę sistemą, padeda kovoti su stresu ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Šaltalankiai naudojami uogienėms, džemams, želė, kompotams ir desertams gaminti. Išbandykite pasigaminti saldžią šaltalankių želė, kuri šaltą žiemą džiugins saulėta spalva ir ryškiu vasarišku skoniu. Tokia želė ilgai išsilaiko ir gali būti patiekiama kaip savarankiškas desertas, taip pat su skrebučiais, blynais ir sausainiais.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
223 kcal.
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
53 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Želė su pektinu Žingsnis 1
Puodą su šaltalankių sultimis pastatykite ant kaitlentės ir suberkite pektiną. Kaitinkite ir maišykite. Nukelkite nuo viryklės ir palikite 30 minučių, kad pektinas išbrinktų.

Žingsnis 2

Želė su pektinu Žingsnis 2
Į šaltalankius suberkite cukrų ir išmaišykite. Pastatykite keptuvę ant kaitlentės ir užvirinkite, 2-3 minutes virkite želė.

Žingsnis 3

Želė su pektinu Žingsnis 3
Karštą pektiną supilkite į laikymo indelius arba porcijinius desertų kremus ir atvėsinkite. Paruošta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos