Želė su raudonuoju vynu ir vyšnių uogiene pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Želė su raudonuoju vynu ir vyšnių uogiene

Želė su raudonuoju vynu ir vyšnių uogiene - nuostabus desertas suaugusiesiems. Toks desertas būna ryškus ir patrauklus, labai rafinuoto skonio. Vyno želė galima papildyti įvairiais sezono vaisiais ar uogomis, pavyzdžiui, braškėmis, avietėmis, vyšniomis, serbentais, bananais ar apelsinais. Raudonojo vyno želė tinka su sūriu ir krekeriais. Šis desertas puikiai tinka švediškam stalui arba šventiniam stalui su draugais.
Gaminimo laikas
230 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
6 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Želė su raudonuoju vynu ir vyšnių uogiene Žingsnis 1
Sumaišykite sausą raudonąjį vyną su citrinos sultimis. Želatiną užpilkite 100 ml vandens. Kai želatina išbrinks, kaitinkite ją, kol ištirps.

Žingsnis 2

Želė su raudonuoju vynu ir vyšnių uogiene Žingsnis 2
Į vyną supilkite uogienę be uogų, suberkite gvazdikėlius, cinamoną ir cukrų. Dėkite mišinį ant ugnies ir virkite 2 minutes. Tada supilkite ištirpintą želatiną ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Želė su raudonuoju vynu ir vyšnių uogiene Žingsnis 3
Į mažas keksiukų formeles vienu sluoksniu sudėkite vyšnias iš uogienės. Tada pripildykite formeles paruoštos želė ir padėkite į šaldytuvą 3 valandoms, kol želė sustings. Kai želė sustings, keletui minučių įdėkite formeles į karštą vandenį ir atsargiai išimkite želė apversdami formeles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, želė desertai, įspūdingas receptas, egzotika, paprastas, popietės užkandis, vynuogių sezonas, želė, be įprastų alergenų, receptų knyga, želė su uogomis

Kategorijos