Publikavimo data: 2025-08-20
Želė su raudonuoju vynu ir vyšnių uogiene
Želė su raudonuoju vynu ir vyšnių uogiene - nuostabus desertas suaugusiesiems. Toks desertas būna ryškus ir patrauklus, labai rafinuoto skonio. Vyno želė galima papildyti įvairiais sezono vaisiais ar uogomis, pavyzdžiui, braškėmis, avietėmis, vyšniomis, serbentais, bananais ar apelsinais. Raudonojo vyno želė tinka su sūriu ir krekeriais. Šis desertas puikiai tinka švediškam stalui arba šventiniam stalui su draugais.
Žingsnis 1
Sumaišykite sausą raudonąjį vyną su citrinos sultimis. Želatiną užpilkite 100 ml vandens. Kai želatina išbrinks, kaitinkite ją, kol ištirps.
Žingsnis 2
Į vyną supilkite uogienę be uogų, suberkite gvazdikėlius, cinamoną ir cukrų. Dėkite mišinį ant ugnies ir virkite 2 minutes. Tada supilkite ištirpintą želatiną ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į mažas keksiukų formeles vienu sluoksniu sudėkite vyšnias iš uogienės. Tada pripildykite formeles paruoštos želė ir padėkite į šaldytuvą 3 valandoms, kol želė sustings. Kai želė sustings, keletui minučių įdėkite formeles į karštą vandenį ir atsargiai išimkite želė apversdami formeles.
Kategorijos