Publikavimo data: 2025-08-18
Želė tortas su uogomis ir grietinėle
Želė yra skanus desertas, kurį daugelis mėgsta dėl jo lengvumo ir švelnios tekstūros. Pieno ir uogų želė skonis puikiai papildo vienas kitą, iš jų gaunamas įspūdingas pyragas. Pagrindinė paslaptis - išlaikyti tinkamas pagrindinių produktų ir želatinos proporcijas. Desertas turi gerai sukietėti, bet netapti per tankus, išlikti švelnus ir lengvas. Šiuo atveju daugiau nereiškia geriau.
Žingsnis 1
Šis pyragas - tai pakaitomis sluoksniuotos želė: uogų, pieno ir vėl uogų. Todėl juos reikia ruošti tokia seka. Pirmiausia užpilkite 4 plokšteles želatinos vandeniu ir palikite 5 minutėms.
Žingsnis 2
Pusę obuolių sulčių pašildykite vandens vonelėje, tada išimkite želatiną iš vandens ir ištirpinkite ją sultyse. Neužvirinkite sulčių, nes želatina, esanti plokštelėse, gerai ištirpsta šiltame skystyje ir puikiai susigeria.
Žingsnis 3
Formą išklokite maistine plėvele, ant dugno sudėkite 250 g uogų, supilkite sultis ir palikite šaldytuve 120 minučių sustingti.
Žingsnis 4
Paruoškite pieno sluoksnį. Pamirkykite 6 plokšteles želatinos vandenyje, tada išimkite iš vandens ir ištirpinkite vandens vonelėje. Švariame dubenyje sumaišykite grietinėlę ir cukrų, išplakite mikseriu iki purumo, tada sudėkite jogurtą ir ištirpintą želatiną. Gerai išmaišykite ir supilkite antrąjį sluoksnį, pirmasis sluoksnis jau turėtų būti sukietėjęs. Dėkite želė į šaldytuvą 120 minučių.
Žingsnis 5
Trečiąjį sluoksnį paruoškite taip pat, kaip ir pirmąjį. Jį atšaldykite ir supilkite į formą ant šaldyto pieno sluoksnio. Palikite šaldytuve dar 120 minučių.
Kategorijos