Publikavimo data: 2025-08-17
Žemės riešutai česnakų ir sojų padažo glazūroje
Jei perkate paruoštus žemės riešutus su prieskoniais maišeliuose, perkate "katę maiše". Niekada nesužinosite, iš kokios kokybės žaliavų jis pagamintas ir kokius kenksmingus komponentus (kvapiąsias medžiagas, konservantus, skonio stipriklius) naudojo gamintojas. Todėl kur kas paprasčiau ir sveikiau jį pasigaminti namuose su mėgstamais prieskoniais iš kokybiškų graikinių riešutų.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite sojų padažą, sezamų aliejų, cukrų, druską ir smulkintą česnaką. Šiek tiek pašildykite žemės riešutus sausoje keptuvėje.
Žingsnis 2
Supilkite riešutus į dubenį su padažu ir greitai išmaišykite. Tada perkelkite pagardintą mišinį į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 10-15 min. 160 °C temperatūroje.
Kategorijos