Publikavimo data: 2025-08-17
Žemės riešutų pyragas su vaniliniu kremu
Žemės riešutų pasta yra labai populiari visame pasaulyje. Ją mėgsta ir Indijoje, ir Amerikoje. Daugelis žmonių renkasi pusryčiauti su žemės riešutų pasta ir šviežia traškia skrebučių duona. Tačiau tik nedaugelis gamina žemės riešutų pastos pyragus, o juk tai taip neįprasta ir skanu! Pyragas gaunasi saikingai saldus ir minkštas, o grietinėlė su varške jį puikiai papildo. Šį pyragą galima kepti ne tik namų šeimos arbatėlei, bet ir juo vaišinti svečius. Jam paruošti prireiks ne tiek daug laiko, o rezultatas tikrai pateisins lūkesčius.
Žingsnis 1
Kiaušinius su cukrumi plakite iki purumo. Sudėkite grietinę ir žemės riešutų pastą, išmaišykite iki vientisos masės, tada po truputį įmaišykite miltus ir kepimo miltelius.
Žingsnis 2
Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu ir tolygiai paskirstykite tešlą po formą. Pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę maždaug 30 minučių, kol iškeps.
Žingsnis 3
Kremui sumaišykite varškę, kondensuotą pieną, vaniliną ir smulkintus žemės riešutus. Paruoštą tortą supjaustykite į keletą maždaug 7 mm storio gabalėlių. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir papuoškite pagal pageidavimą. Palikite tortą pastovėti šaldytuve apie 2 valandas.
Kategorijos