Publikavimo data: 2024-01-20
Žemės riešutų sausainiai receptas
Riešutų sviesto sausainiai - tai neįtikėtinai skanus skanėstas, pagamintas iš minimalaus ingredientų rinkinio. Naminio kepimo gerbėjams šis receptas bus proga išbandyti ką nors visiškai naujo savo virtuvėje! Kepimo procesas trunka ne ilgiau kaip 20 minučių, tačiau prireiks maždaug valandos, kol tešla taps tinkamos konsistencijos, todėl nepamirškite tam skirti laiko. Paruošti sausainiai yra minkšti, vidutiniškai traškūs ir turi ryškų žemės riešutų skonį.
Žingsnis 1
Sviestą ištirpinkite puode ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Jei naudojate žalius žemės riešutus, prieš tai juos paskrudinkite keptuvėje ir nulupkite odelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Susmulkinkite žemės riešutus iki trupinių virtuviniu plaktuvu arba trintuvu, arba naudokite panardinamąjį maišytuvą.
Žingsnis 3
Dubenyje mikseriu išsukite sviestą ir cukrų, tada į masę įmuškite kiaušinį. Dar kartą suplakite ingredientus.
Žingsnis 4
Į kiaušinių masę atsargiai, dalimis ir nuolat maišydami suberkite miltus ir kepimo miltelius.Šiame etape galite suberti prieskonius.
Žingsnis 5
Į tešlą suberkite žemės riešutus. Tešlą išminkykite rankomis, tada įdėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Tada išimkite tešlą, suformuokite rutuliukus, juos suplokite ir suformuokite sausainius. Kad sausainius būtų lengviau formuoti, patepkite rankas augaliniu aliejumi arba sudrėkinkite jas vandeniu.
Žingsnis 7
Dėkite sausainius ant pergamento ir 15-20 minučių kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje. Kai plutelė paruduos, sausainius galima išimti.
Žingsnis 8
Patiekite sausainius, papuoštus žemės riešutais ir apšlakstytus kondensuotu pienu. Kaip gėrimas puikiai tinka stipriai išvirtas irisas.
Kategorijos