Žemės riešutų sausainiai su kondensuotu pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Žemės riešutų sausainiai su kondensuotu pienu

Nedaugelio žmonių sovietinė vaikystė praėjo be tradicinio šventinio skanėsto - sausainių "Riešutai". Sovietinio stiliaus sausainių receptas yra paprastas ir į jį neįeina jokie reti ingredientai. Minkšta smėlio tešla su virinto sutirštinto pieno įdaru, speciali forma pusdubeniams gaminti, ir saldus praeities skanėstas su lengvu nostalgijos prieskoniu paruoštas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
398 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
48 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.38/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žemės riešutų sausainiai su kondensuotu pienu Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje gerai išmaišykite suminkštintą sviestą, cukrų, druską ir kiaušinius. Sodą sutrinkite su citrinos sultimis, supilkite į tešlą ir dar kartą kruopščiai išmaišykite. Palaipsniui į tešlą suberkite miltus ir tolygiai maišydami išminkykite minkštą, nesutrūkinėjančią tešlą.

Žingsnis 2

Žemės riešutų sausainiai su kondensuotu pienu Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą (neužvirkite) ir sumaišykite su virintu sutirštintu pienu iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Žemės riešutų sausainiai su kondensuotu pienu Žingsnis 3
Toliau ruoškite riešutų kevalus. Riešutų spaustuvą patepkite augaliniu aliejumi. Atpjaukite nedidelius maždaug pusės graikinio riešuto dydžio tešlos gabalėlius, susukite juos į rutuliuką ir sudėkite į formą. Rutuliukų dydis turėtų būti šiek tiek mažesnis už riešutų spaustuvės tinklelį, kad tešla neišsilietų iš tinklelio. Viršų uždenkite kita formos puse ir kepkite ant viryklės maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies. Elektriniame riešutų smulkintuve gaminius kepkite 3-4 minutes. Leiskite puselėms atvėsti.

Žingsnis 4

Žemės riešutų sausainiai su kondensuotu pienu Žingsnis 4
Įdarykite graikinių riešutų puseles. Į kiekvieną puselę dėkite po šaukštą saldinto sutirštinto pieno įdaro ir sujungkite abi puseles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos