Publikavimo data: 2024-05-01
Žemės riešutų sausainiai su kondensuotu pienu
Nedaugelio žmonių sovietinė vaikystė praėjo be tradicinio šventinio skanėsto - sausainių "Riešutai". Sovietinio stiliaus sausainių receptas yra paprastas ir į jį neįeina jokie reti ingredientai. Minkšta smėlio tešla su virinto sutirštinto pieno įdaru, speciali forma pusdubeniams gaminti, ir saldus praeities skanėstas su lengvu nostalgijos prieskoniu paruoštas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje gerai išmaišykite suminkštintą sviestą, cukrų, druską ir kiaušinius. Sodą sutrinkite su citrinos sultimis, supilkite į tešlą ir dar kartą kruopščiai išmaišykite. Palaipsniui į tešlą suberkite miltus ir tolygiai maišydami išminkykite minkštą, nesutrūkinėjančią tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą (neužvirkite) ir sumaišykite su virintu sutirštintu pienu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Toliau ruoškite riešutų kevalus. Riešutų spaustuvą patepkite augaliniu aliejumi. Atpjaukite nedidelius maždaug pusės graikinio riešuto dydžio tešlos gabalėlius, susukite juos į rutuliuką ir sudėkite į formą. Rutuliukų dydis turėtų būti šiek tiek mažesnis už riešutų spaustuvės tinklelį, kad tešla neišsilietų iš tinklelio. Viršų uždenkite kita formos puse ir kepkite ant viryklės maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies. Elektriniame riešutų smulkintuve gaminius kepkite 3-4 minutes. Leiskite puselėms atvėsti.
Žingsnis 4
Įdarykite graikinių riešutų puseles. Į kiekvieną puselę dėkite po šaukštą saldinto sutirštinto pieno įdaro ir sujungkite abi puseles.
Kategorijos