Publikavimo data: 2025-08-17
Žemės riešutų "Snickers" pyragas su beleko sluoksniu ir kondensuotu pienu
Šio kepinio rezultatu džiaugsis visi. Pyragaičiai su bezė sluoksniu, traškiais riešutais, virinto sutirštinto pieno kremu - kam tai nepatiks? Populiariųjų saldainių analogas ne veltui sulaukė tokio pat populiarumo tarp virėjų ir saldžiųjų kepinių mėgėjų. Juk jame taip sėkmingai derinamos kelios tekstūros, daugybė skonių - tešla, šokoladas, beza, žemės riešutai. Žodžiu, šis pyragas gali padaryti "ant ura" bet kokią šventę.
Žingsnis 1
Atskirkite trynius nuo baltymų. Išplakite trynius su puodeliu cukraus iki baltumo. Įdėkite 200 g sviesto, vanilino, majonezo ir sodos. Išmaišykite ir nedidelėmis porcijomis suberkite miltus. Užminkykite tešlą. Padalykite ją į 3 dalis ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 2
Atvėsusius baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų. Palaipsniui įpilkite puodelį cukraus ir plakite, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 3
Vieną dalį tešlos rankomis paskirstykite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Subadykite šakute ir paskirstykite pusę kiaušinių baltymų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Antrąjį pyragą paruoškite taip pat, o trečiąjį - kaip įprasta.
Žingsnis 4
Iš virinto sutirštinto pieno pagaminkite grietinėlę. Tam kondensuotą pieną lengvai sumaišykite su likusiu sviestu ir lengvai suplakite.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Pirmąjį ir antrąjį pyragą aptepkite kondensuotu pienu ir sviestu, apibarstykite žemės riešutais. Uždenkite trečiąjį pyragą. Viršų užpilkite karšto šokolado glajumi. Jį pagaminsite taip: 6 šaukštus cukraus sumaišykite su kakava, supilkite pieną ir kaitinkite, kol cukrus ištirps, įdėkite 50 g sviesto ir išmaišykite.
Kategorijos