Žemės riešutų "Snickers" pyragas su beleko sluoksniu ir kondensuotu pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Žemės riešutų "Snickers" pyragas su beleko sluoksniu ir kondensuotu pienu

Šio kepinio rezultatu džiaugsis visi. Pyragaičiai su bezė sluoksniu, traškiais riešutais, virinto sutirštinto pieno kremu - kam tai nepatiks? Populiariųjų saldainių analogas ne veltui sulaukė tokio pat populiarumo tarp virėjų ir saldžiųjų kepinių mėgėjų. Juk jame taip sėkmingai derinamos kelios tekstūros, daugybė skonių - tešla, šokoladas, beza, žemės riešutai. Žodžiu, šis pyragas gali padaryti "ant ura" bet kokią šventę.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
383 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Žemės riešutų "Snickers" pyragas su beleko sluoksniu ir kondensuotu pienu Žingsnis 1
Atskirkite trynius nuo baltymų. Išplakite trynius su puodeliu cukraus iki baltumo. Įdėkite 200 g sviesto, vanilino, majonezo ir sodos. Išmaišykite ir nedidelėmis porcijomis suberkite miltus. Užminkykite tešlą. Padalykite ją į 3 dalis ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.

Žingsnis 2

Žemės riešutų "Snickers" pyragas su beleko sluoksniu ir kondensuotu pienu Žingsnis 2
Atvėsusius baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų. Palaipsniui įpilkite puodelį cukraus ir plakite, kol susidarys standžios viršūnės.

Žingsnis 3

Žemės riešutų "Snickers" pyragas su beleko sluoksniu ir kondensuotu pienu Žingsnis 3
Vieną dalį tešlos rankomis paskirstykite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Subadykite šakute ir paskirstykite pusę kiaušinių baltymų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Antrąjį pyragą paruoškite taip pat, o trečiąjį - kaip įprasta.

Žingsnis 4

Žemės riešutų "Snickers" pyragas su beleko sluoksniu ir kondensuotu pienu Žingsnis 4
Iš virinto sutirštinto pieno pagaminkite grietinėlę. Tam kondensuotą pieną lengvai sumaišykite su likusiu sviestu ir lengvai suplakite.

Žingsnis 5

Žemės riešutų "Snickers" pyragas su beleko sluoksniu ir kondensuotu pienu Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Pirmąjį ir antrąjį pyragą aptepkite kondensuotu pienu ir sviestu, apibarstykite žemės riešutais. Uždenkite trečiąjį pyragą. Viršų užpilkite karšto šokolado glajumi. Jį pagaminsite taip: 6 šaukštus cukraus sumaišykite su kakava, supilkite pieną ir kaitinkite, kol cukrus ištirps, įdėkite 50 g sviesto ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, pyragai, Naujųjų metų desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pyragai su varške, desertai su varške, desertai su grietine

Kategorijos