Žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose orkaitėje

Orkaitėje džiūvėsėliuose kepti žiediniai kopūstai - puikus pasirinkimas vakarienei ar šventiniam pobūviui. Jis būna kvapnus, traškus ir labai skanus. Jį galima patiekti ir atskirai, ir su mėsa kaip garnyrą. Kopūstų džiūvėsėliuose orkaitėje receptas yra gana paprastas, todėl šį patiekalą gali paruošti net pradedančioji šeimininkė. Svarbu pasirinkti gražų baltą kopūstą be juodų dėmių. Jos yra ženklas, kad ant daržovės atsiranda pelėsis.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
39 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose orkaitėje Žingsnis 1
Išvirkite žiedinius kopūstus. Sudėkite jį ant avienos, palaukite, kol užvirs, tada sumažinkite kaitvietę ir palaukite, kol išvirs.

Žingsnis 2

Žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose orkaitėje Žingsnis 2
Žiedinį kopūstą apvoliokite džiūvėsėliuose. Kiaušinius įmuškite į atskirą dubenį. Įberkite druskos ir išplakite iki vientisos masės. Supilkite džiūvėsėlius į švarų, tuščią dubenį. Kiekvieną žiedyną pamerkite į kiaušinių mišinį. Apibarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite ant kepimo skardos. Dėkite į įkaitintą orkaitę 20 minučių.

Žingsnis 3

Žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose orkaitėje Žingsnis 3
Kol kopūstai kepa, paruoškite padažą. Į atskirą indą supilkite majonezą, sudėkite česnaką. Gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos