Publikavimo data: 2024-03-30
Žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose orkaitėje
Orkaitėje džiūvėsėliuose kepti žiediniai kopūstai - puikus pasirinkimas vakarienei ar šventiniam pobūviui. Jis būna kvapnus, traškus ir labai skanus. Jį galima patiekti ir atskirai, ir su mėsa kaip garnyrą. Kopūstų džiūvėsėliuose orkaitėje receptas yra gana paprastas, todėl šį patiekalą gali paruošti net pradedančioji šeimininkė. Svarbu pasirinkti gražų baltą kopūstą be juodų dėmių. Jos yra ženklas, kad ant daržovės atsiranda pelėsis.
Žingsnis 1
Išvirkite žiedinius kopūstus. Sudėkite jį ant avienos, palaukite, kol užvirs, tada sumažinkite kaitvietę ir palaukite, kol išvirs.
Žingsnis 2
Žiedinį kopūstą apvoliokite džiūvėsėliuose. Kiaušinius įmuškite į atskirą dubenį. Įberkite druskos ir išplakite iki vientisos masės. Supilkite džiūvėsėlius į švarų, tuščią dubenį. Kiekvieną žiedyną pamerkite į kiaušinių mišinį. Apibarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite ant kepimo skardos. Dėkite į įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Žingsnis 3
Kol kopūstai kepa, paruoškite padažą. Į atskirą indą supilkite majonezą, sudėkite česnaką. Gerai išmaišykite.
Kategorijos