Publikavimo data: 2024-06-23
Žirnių košė su žalumynais
Skanus garnyras prie bet kokio patiekalo. Ši košė gerina virškinimą, turi nedaug kalorijų ir yra lengvai paruošiama. Patiekalui nereikia daug ingredientų. Žirnių košę galima ruošti be papildomų ingredientų, tačiau skonį nesunkiai paįvairinsite pridėję kepintų svogūnų, šoninės ar moliūgų. Tai pagrindinis košės receptas, kuris padės jums bet kokioje situacijoje, ypač jei apskritai nežinote, ką gaminti.
Žingsnis 1
Žirnius užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 1-1,5 valandos.
Žingsnis 2
Nusunkite vandenį, sudėkite žirnius į puodą, užpilkite vandeniu ir užkaiskite ant ugnies. Pagardinkite druska. Užvirkite ant didelės ugnies. Proporcija žirniams virti 1 puodelis žirnių ir 2 puodeliai vandens.
Žingsnis 3
Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Paragaukite, ar košė sūri, ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos. Sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Košė paruošta.
Kategorijos