Publikavimo data: 2025-08-18
Žiurkių cinamoniniai sausainiai.
Šį receptą gavau iš savo mamos. Galite rinktis kitų formų sausainius, tešla labai gera.
Žingsnis 1
Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi ir druska ir išsukite mikseriu. Persijokite miltus ir dalimis įmaišykite.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą, palikite šiek tiek tešlos snapeliams (balta spalva), palikite šiek tiek tešlos akims (lašelis raudonų dažų ir išmaišykite).
Žingsnis 3
Į pagrindinę tešlą suberkite cinamoną ir kakavos miltelius. Viską sumaišykite, iškočiokite į rutulį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Iškočiokite tešlą ir suformuokite žiurkės formą, uodegą, ausis, akis ir nosį. Iš baltos tešlos padarykite sūrio riekeles su skylutėmis.
Žingsnis 5
Sausainius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Žingsnis 6
Kepkite iki 180˚C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos