Žuvies kotletai iš ešerių ir lydekų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Žuvies kotletai iš ešerių ir lydekų

Lydekos skonis ir aromatas yra nepakartojamas. Šios upės žuvies mėsa tanki, o kvapas šiek tiek primena tinginį. Lydekos yra gana kaulėtos, todėl populiariausias patiekalas iš jų yra kotletai. Todėl geriausia ją maišyti 1:1 su kitomis žuvimis, būtent ešeriais. Siūlome ruošti žuvies kotletus iš ešerių ir lydekų. Tokio dviejų žuvų "tandemo" kotletai bus švelnesni ir skanesni. Naminiai žuvies kotletai neprilygsta parduotuviniams žuvies kotletams. Juk jie ruošiami su siela!
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
86 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies kotletai iš ešerių ir lydekų Žingsnis 1
Ešerių ir lydekų filė supjaustykite peiliu į maltą mėsą.

Žingsnis 2

Žuvies kotletai iš ešerių ir lydekų Žingsnis 2
Maltą žuvį sudėkite į gilų dubenį. Įdėkite vištienos kiaušinį, žuvies prieskonius, druską, maltus juoduosius pipirus ir šaukštą džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Žuvies kotletai iš ešerių ir lydekų Žingsnis 3
Iš maltos mėsos suformuokite 100 g sveriančius paplotėlius. Turėtumėte turėti apie 10 gabalėlių. Iš visų pusių apvoliokite juos džiūvėsėliuose.

Žingsnis 4

Žuvies kotletai iš ešerių ir lydekų Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 5

Žuvies kotletai iš ešerių ir lydekų Žingsnis 5
Patiekite kotletus su pasirinktu garnyru. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos