Publikavimo data: 2024-06-22
Žuvies kotletai iš ešerių ir lydekų
Lydekos skonis ir aromatas yra nepakartojamas. Šios upės žuvies mėsa tanki, o kvapas šiek tiek primena tinginį. Lydekos yra gana kaulėtos, todėl populiariausias patiekalas iš jų yra kotletai. Todėl geriausia ją maišyti 1:1 su kitomis žuvimis, būtent ešeriais. Siūlome ruošti žuvies kotletus iš ešerių ir lydekų. Tokio dviejų žuvų "tandemo" kotletai bus švelnesni ir skanesni. Naminiai žuvies kotletai neprilygsta parduotuviniams žuvies kotletams. Juk jie ruošiami su siela!
Žingsnis 1
Ešerių ir lydekų filė supjaustykite peiliu į maltą mėsą.
Žingsnis 2
Maltą žuvį sudėkite į gilų dubenį. Įdėkite vištienos kiaušinį, žuvies prieskonius, druską, maltus juoduosius pipirus ir šaukštą džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iš maltos mėsos suformuokite 100 g sveriančius paplotėlius. Turėtumėte turėti apie 10 gabalėlių. Iš visų pusių apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Patiekite kotletus su pasirinktu garnyru. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos