Publikavimo data: 2024-05-25
Žuvies laiveliai su lašiša ir grietinėlės sūriu
Kad galėtumėte mėgautis lašišos su grietinėlės sūriu ir traškia sluoksniuotos tešlos mase skoniu, nereikia stovėti prie orkaitės ir maigyti tešlą. Šį patiekalą galima lengvai paruošti iš paruoštos tešlos ir lašišos gabalėlio. Dėl įdaro pripildyto laivelio pavidalo patiekalas iš karto tampa vertas patiekti per priėmimus, svečiams ar šeimos šventes. Jį greitai ir lengvai paruošti, todėl jį gali gaminti ir šeimininkės, ir vyresni vaikai.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Tešlą iškočiokite į 3 mm storio kvadratą. Supjaustykite kvadratėliais, kurių kraštinės yra maždaug 8 cm ilgio. Užlenkite kraštus per pusę, sujungkite ir užspauskite šakute, tada šiek tiek išskleiskite, kad gautųsi laivelis. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Aptepkite laivelius kiaušiniu, sumaišytu su vandeniu, pabarstykite aguonomis ir sezamo sėklomis. Kepkite 20 minučių, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
Žingsnis 2
Žuvį supjaustykite plonomis juostelėmis, o citrinos skilteles - ketvirčiais. Šaukštu lengvai paspauskite laivelių centrą ir įdarykite kreminiu sūriu. Salotų lapo juostelę įmerkite į sūrį kaip į krūmą. Suvyniokite žuvies juostelę ir taip pat pamerkite į sūrį.
Kategorijos