Publikavimo data: 2025-08-20
Žuvies salotos su grybais ir graikiniais riešutais
Tunas naudingas žmogaus organizmui pirmiausia dėl to, kad greitai pasotina. Tunų mėsoje esantis baltymų kiekis yra didžiausias iš visų žuvų rūšių. Tuno mėsa neturi žuviai būdingo skonio ir kvapo, todėl dėl šių savybių tuno patiekalai tinka žmonėms, kurie nevalgo žuvies.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Kiaušinius padalykite į baltymą ir trynį. Kiaušinių trynius smulkiai sutarkuokite. Baltymus susmulkinkite.
Žingsnis 3
Ant didelės ugnies intensyviai maišydami 4-5 minutes troškinkite grybus su vandeniu.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite tuną, kiaušinių baltymus ir bulves. Įpilkite majonezo. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Perkelkite salotas į serviravimo dubenį. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir kiaušinio tryniu.
Žingsnis 6
Salotas papuoškite petražolių šakele.
Kategorijos