Žuvies salotos su grybais ir graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Žuvies salotos su grybais ir graikiniais riešutais

Tunas naudingas žmogaus organizmui pirmiausia dėl to, kad greitai pasotina. Tunų mėsoje esantis baltymų kiekis yra didžiausias iš visų žuvų rūšių. Tuno mėsa neturi žuviai būdingo skonio ir kvapo, todėl dėl šių savybių tuno patiekalai tinka žmonėms, kurie nevalgo žuvies.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
164 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Žuvies salotos su grybais ir graikiniais riešutais Žingsnis 1
Grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Žuvies salotos su grybais ir graikiniais riešutais Žingsnis 2
Kiaušinius padalykite į baltymą ir trynį. Kiaušinių trynius smulkiai sutarkuokite. Baltymus susmulkinkite.

Žingsnis 3

Žuvies salotos su grybais ir graikiniais riešutais Žingsnis 3
Ant didelės ugnies intensyviai maišydami 4-5 minutes troškinkite grybus su vandeniu.

Žingsnis 4

Žuvies salotos su grybais ir graikiniais riešutais Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite tuną, kiaušinių baltymus ir bulves. Įpilkite majonezo. Išmaišykite.

Žingsnis 5

Žuvies salotos su grybais ir graikiniais riešutais Žingsnis 5
Perkelkite salotas į serviravimo dubenį. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir kiaušinio tryniu.

Žingsnis 6

Žuvies salotos su grybais ir graikiniais riešutais Žingsnis 6
Salotas papuoškite petražolių šakele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, salotos, žuvies salotos, tuno salotos, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 15 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, ryžių patiekalai, receptų knyga, salotos su konservuotais kukurūzais, salotos su kiaušiniais, salotos su majonezu, salotos su daržovėmis, salotos su žaliaisiais svogūnais

Kategorijos