Žuvies salotos su konservuotu tunu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Žuvies salotos su konservuotu tunu

Gardžios tuno salotos - tai nesudėtingas, tačiau labai maistingas užkandis, paruoštas iš šviežių daržovių, prieskoninių žolelių ir kvapnaus padažo. Patiekalas gaunasi labai ryškus, neįprastas ir skanus. Įdomu tai, kad salotų istorija prasidėjo dar senovėje. Romėnai patiekdavo užkandžius su žolelėmis ir daržovėmis, gardindami juos medumi, druska arba actu. Kartu atsirado ir patiekalo pavadinimas - "salato" arba "salata", kuris reiškė "sūrus".
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies salotos su konservuotu tunu Žingsnis 1
Pradėkite ruošti salotas. Paruoštus pomidorus perpjaukite per pusę, agurką nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną. Nuluptą kiaušinį perpjaukite pusiau.

Žingsnis 2

Žuvies salotos su konservuotu tunu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į gilų dubenį supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite garstyčias, citrinos sultis ir sezamo sėklas. Tada pagal skonį pagardinkite mišinį cukrumi, druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Sudėkite salotas. Sudėkite agurkus, pomidorus, žaliuosius svogūnus ir salotų lapus į salotinę ir sumaišykite. Tada ant viršaus sudėkite kiaušinį ir konservuoto tuno gabalėlius. Užpilkite salotas pagardintu padažu ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos