Publikavimo data: 2024-09-16
Žuvies salotos su konservuotu tunu
Gardžios tuno salotos - tai nesudėtingas, tačiau labai maistingas užkandis, paruoštas iš šviežių daržovių, prieskoninių žolelių ir kvapnaus padažo. Patiekalas gaunasi labai ryškus, neįprastas ir skanus. Įdomu tai, kad salotų istorija prasidėjo dar senovėje. Romėnai patiekdavo užkandžius su žolelėmis ir daržovėmis, gardindami juos medumi, druska arba actu. Kartu atsirado ir patiekalo pavadinimas - "salato" arba "salata", kuris reiškė "sūrus".
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti salotas. Paruoštus pomidorus perpjaukite per pusę, agurką nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną. Nuluptą kiaušinį perpjaukite pusiau.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į gilų dubenį supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite garstyčias, citrinos sultis ir sezamo sėklas. Tada pagal skonį pagardinkite mišinį cukrumi, druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Sudėkite agurkus, pomidorus, žaliuosius svogūnus ir salotų lapus į salotinę ir sumaišykite. Tada ant viršaus sudėkite kiaušinį ir konservuoto tuno gabalėlius. Užpilkite salotas pagardintu padažu ir patiekite.
Kategorijos