Publikavimo data: 2024-06-24
Žuvies salotos su tunu, feta ir vyšniniais pomidorais
Šiose salotose dera fetos sūris, sūrus tunas, saldūs pomidorai ir neutralaus skonio salotų lapai. Tunas yra būtina daugelio dietų programų dalis. Tuno mėsoje yra didžiausias baltymų kiekis iš visų žuvų. Joje taip pat gausu omega-3, seleno, natrio, kalio, vitaminų A, D ir E. Ne mažiau naudingas ir fetos sūris - antioksidacinių savybių turintis dietinis produktas. Jis padeda atsikratyti disbakteriozės ir gerina virškinamojo trakto veiklą.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Supjaustykite maistą. Vyšninius pomidorus supjaustykite pusiau. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais. Idealus dydis - 1 x 1 cm. Tuną supjaustykite mažais gabalėliais. Rankomis suplėšykite salotų lapus.
Žingsnis 3
Suformuokite salotas. Salotų lapus išdėliokite lėkštėje. Ant jų išdėliokite žuvies gabalėlius, pomidorus ir sūrio kubelius. Apšlakstykite salotas padažu. Dėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Kategorijos