Publikavimo data: 2024-09-16
Žuvies salotos su tunu savo sultyse
Žuvies salotas su tunu lengva paruošti. Tuno mėsa yra riebi, be smulkių kaulų, ji idealiai tinka salotoms. Devyniuose iš dešimties receptų naudojami konservuoti tunai - aliejuje arba sūryme, šviežio tuno rasti labai sunku. Kuo konservuotas tunas kokybiškesnis, tuo salotos skanesnės. Spaudžiant šakute, tunas neturi suirti. Rinkdamiesi konservuotą tuną, būtinai pakratykite skardinę: kuo daugiau joje skysčio, tuo mažiau žuvies.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Tuną sutrinkite šakute. Kiaušinius, žaliuosius svogūnus ir krapus smulkiai supjaustykite. Agurkus perpjaukite išilgai pusiau, atsargiai išpjaukite šerdį ir smulkiai supjaustykite. Agurkų laivelius atidėkite į šalį patiekimui.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą patiekti. Dubenyje sumaišykite agurkus, tuną, vištienos kiaušinį, žaliuosius svogūnus, majonezą, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite. Salotas išdėliokite ant agurkų laivelių.
Kategorijos