Publikavimo data: 2024-09-17
Žuvies salotų pyragas
Tortas nebūtinai turi būti saldus. Šventei paruoškite žuvies salotų tortą. Šis patiekalas taps tikra stalo puošmena. Skanus, švelnus mažai sūdytos lašišos užkandis maloniai nudžiugins svečius skonių įvairove. Ruošiant geriau imti vakuuminėje pakuotėje supjaustytą lašišą. Arba tolygų žuvies filė sluoksnį, kurį reikėtų labai atsargiai supjaustyti plonais griežinėliais. Paruošti likusius ingredientus nebus sunku.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinius. Kiaušinius 8-10 minučių kietai virkite verdančiame vandenyje. Nulupkite. Atskirkite trynį nuo baltymo. Abu kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite ryžius. Kruopas suberkite į puodą, užpilkite stikline vandens. Įberkite druskos. Virkite 20 minučių, kol skystis išgaruos. Įberkite paprikos, išmaišykite. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Pagaminkite kremą. Sumaišykite maskarponę, majonezą ir grietinę. Sudėkite želatiną. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Surinkite salotų pyragą. Plokščią lėkštę išklokite folija. Lašišos lėkštes uždenkite. Į vidurį sudėkite trynius taip, kad jie būtų lašišos žiede. Ant trynių užtepkite šiek tiek grietinėlės. Sudėkite krabų lazdeles. Vėl užtepkite grietinėlės. Pabarstykite tarkuotu kiaušinio baltymu. Užtepkite ant ryžių. Visiškai aptepkite ryžius grietinėle. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos