Publikavimo data: 2024-09-17
Žuvies salotų užkandis.
Konservuotos žuvies salotos gali būti patiekiamos kaip užkandis prieš pagrindinį patiekalą. Dėl neįprastos formos ir subtilaus skonio tuno salotos puikiai tinka šventiniam stalui. Kaip ir į bet kurias žuvies salotas, įdėkite daugiau žalumynų ir daržovių, neįtraukite kaloringų produktų. Konservuota žuvis pomidorų padaže arba savo sultyse yra mažiau kaloringa nei konservuota žuvis aliejuje. Taip pat atsižvelkite į pačios žuvies riebumą. Skumbrės, šprotai ir menkės kepenys yra riebesnės rūšys, o menkę, tuną ir sairą galima vadinti dietinėmis.
Žingsnis 1
Išvirkite morkas. Sudėkite morkas į puodą, užpilkite jas šaltu vandeniu. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite vandenį ant didelės ugnies. Tada sumažinkite dujinio degiklio galingumą, daržoves virkite 25-40 minučių, priklausomai nuo dydžio. Išvirtas ir atvėsusias morkas sutarkuokite smulkia tarka arba sumalkite blenderiu.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. Patogiau naudoti garintuvą, virimo trukmė 30 minučių. Arba išvirkite ryžius puode. Nuplautus ryžius sudėkite į puodą, užpilkite šiltu vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Pasūdykite ir virkite, kol išgaruos visas skystis.
Žingsnis 3
Sudėkite užkandžio salotų ingredientus. Giliame dubenyje sumaišykite tarkuotus obuolius, kiaušinius. Sudėkite atvėsintus ryžius, graikinius riešutus ir lydytą sūrį. Pagal skonį pasūdykite ir išmaišykite mišinį. Tada salotas 15 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Suformuokite užkandį. Lengvai sudrėkinkite rankas ir dalį salotų susukite į rutuliuką. Į dubenėlį supilkite smulkintas morkas ir apvoliokite jose salotų rutuliuką. Tada delnais lengvai paspauskite, kad iš visų pusių sutvirtėtų džiūvėsėliai.
Kategorijos