Žuvies salotų užkandis. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Žuvies salotų užkandis.

Konservuotos žuvies salotos gali būti patiekiamos kaip užkandis prieš pagrindinį patiekalą. Dėl neįprastos formos ir subtilaus skonio tuno salotos puikiai tinka šventiniam stalui. Kaip ir į bet kurias žuvies salotas, įdėkite daugiau žalumynų ir daržovių, neįtraukite kaloringų produktų. Konservuota žuvis pomidorų padaže arba savo sultyse yra mažiau kaloringa nei konservuota žuvis aliejuje. Taip pat atsižvelkite į pačios žuvies riebumą. Skumbrės, šprotai ir menkės kepenys yra riebesnės rūšys, o menkę, tuną ir sairą galima vadinti dietinėmis.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
161 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies salotų užkandis. Žingsnis 1
Išvirkite morkas. Sudėkite morkas į puodą, užpilkite jas šaltu vandeniu. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite vandenį ant didelės ugnies. Tada sumažinkite dujinio degiklio galingumą, daržoves virkite 25-40 minučių, priklausomai nuo dydžio. Išvirtas ir atvėsusias morkas sutarkuokite smulkia tarka arba sumalkite blenderiu.

Žingsnis 2

Žuvies salotų užkandis. Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. Patogiau naudoti garintuvą, virimo trukmė 30 minučių. Arba išvirkite ryžius puode. Nuplautus ryžius sudėkite į puodą, užpilkite šiltu vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Pasūdykite ir virkite, kol išgaruos visas skystis.

Žingsnis 3

Žuvies salotų užkandis. Žingsnis 3
Sudėkite užkandžio salotų ingredientus. Giliame dubenyje sumaišykite tarkuotus obuolius, kiaušinius. Sudėkite atvėsintus ryžius, graikinius riešutus ir lydytą sūrį. Pagal skonį pasūdykite ir išmaišykite mišinį. Tada salotas 15 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 4

Žuvies salotų užkandis. Žingsnis 4
Suformuokite užkandį. Lengvai sudrėkinkite rankas ir dalį salotų susukite į rutuliuką. Į dubenėlį supilkite smulkintas morkas ir apvoliokite jose salotų rutuliuką. Tada delnais lengvai paspauskite, kad iš visų pusių sutvirtėtų džiūvėsėliai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos