Publikavimo data: 2024-04-28
Žuvies štrudelis
Žuvies pyragai ir kulebyaki išgarsino tradicinę rusų virtuvę ir visiems laikams tapo jos simboliu. Šis sotus žuvies štrudelis iš sluoksniuotos tešlos iš dalies tęsia šią šlovingą tradiciją, o iš dalies perima europietišką lengvesnio ir erdvesnio kepimo patirtį. Žuvies štrudelis gali būti atskiras patiekalas vakarienei, tapti šaltu užkandžiu šventiniam stalui arba užkandžiaujant pakeisti įprastus pyragėlius.
Žingsnis 1
Žuvį išvirkite garintuve arba iškepkite orkaitėje, supjaustykite 2-3 cm gabalėliais. Porus supjaustykite žiedais. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka.
Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite porus, kol suminkštės. Į keptuvę sudėkite žuvį, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir ant mažos ugnies uždengę dangčiu kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 3
Pabarstykite stalą ir kočėlą miltais ir ant stalo padėkite sluoksniuotos tešlos lakštą. Lengvai iškočiokite tešlą kočėlu, kad ji būtų ne storesnė kaip 3 mm. Ant tešlos tolygiu sluoksniu paskleiskite žuvies įdarą ir apibarstykite sūriu. Suvyniokite tešlos šonus ir suvyniokite tešlą su įdaru į ritinį.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir žuvies štrudelį sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 25 minutes, tada ištraukite, atvėsinkite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Kategorijos