Žuvies štrudelis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Žuvies štrudelis

Žuvies pyragai ir kulebyaki išgarsino tradicinę rusų virtuvę ir visiems laikams tapo jos simboliu. Šis sotus žuvies štrudelis iš sluoksniuotos tešlos iš dalies tęsia šią šlovingą tradiciją, o iš dalies perima europietišką lengvesnio ir erdvesnio kepimo patirtį. Žuvies štrudelis gali būti atskiras patiekalas vakarienei, tapti šaltu užkandžiu šventiniam stalui arba užkandžiaujant pakeisti įprastus pyragėlius.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.43/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies štrudelis Žingsnis 1
Žuvį išvirkite garintuve arba iškepkite orkaitėje, supjaustykite 2-3 cm gabalėliais. Porus supjaustykite žiedais. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka.

Žingsnis 2

Žuvies štrudelis Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite porus, kol suminkštės. Į keptuvę sudėkite žuvį, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir ant mažos ugnies uždengę dangčiu kepkite dar 2 minutes.

Žingsnis 3

Žuvies štrudelis Žingsnis 3
Pabarstykite stalą ir kočėlą miltais ir ant stalo padėkite sluoksniuotos tešlos lakštą. Lengvai iškočiokite tešlą kočėlu, kad ji būtų ne storesnė kaip 3 mm. Ant tešlos tolygiu sluoksniu paskleiskite žuvies įdarą ir apibarstykite sūriu. Suvyniokite tešlos šonus ir suvyniokite tešlą su įdaru į ritinį.

Žingsnis 4

Žuvies štrudelis Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir žuvies štrudelį sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 25 minutes, tada ištraukite, atvėsinkite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos