Publikavimo data: 2024-06-22
Žuvies troškinys su kopūstais
Mitybos specialistai pataria žuvį valgyti 1-2 kartus per savaitę. Tai būtina norint papildyti organizmą būtinomis maistinėmis medžiagomis. O kad išsaugotumėte maksimalų jų kiekį, turėtumėte pasirinkti tinkamą gaminimo būdą: troškinimą arba virimą garuose. Siūlome jums troškinti jūros ešerio filė su svogūnais, morkomis ir kopūstais. Vietoj ešerio galite vartoti bet kokią kitą jums patinkančią žuvį. Nors patariame apsistoti ties ešeriu, nes jis pasižymi subtiliu maloniu skoniu ir turi nedaug kaulų.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstą plonais griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite plonais pipirais arba pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Ešerių filė supjaustykite į kelis nedidelius gabalėlius. Filė nuo odos nupjauti nebūtina, nes kepant gabaliukai liks sveiki. Pagal skonį pagardinkite žuvį prieskoniais.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol jie taps permatomi ir auksinės spalvos. Į keptuvę sudėkite morkas ir kepkite kartu su svogūnais dar 5 minutes. Tada sudėkite susmulkintus kopūstus ir kepkite kartu dar 5 minutes. Daržoves pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais ir išmaišykite. Išlyginkite daržoves mentele ir ant viršaus sudėkite ešerius.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite 100 ml vandens. Sumažinkite kaitrą ir uždenkite keptuvę dangčiu. Daržoves ir žuvį troškinkite po dangčiu apie 20-25 minutes, kol išvirs.
Žingsnis 5
Į lėkštę sudėkite troškintas daržoves, ant viršaus uždėkite ešerių gabalėlius. Patiekalą pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos