Publikavimo data: 2024-06-22
Žuvis, marinuota svogūnuose
Marinuota žuvis duete su virtomis bulvėmis bus geras šventinio stalo užkandis. Ją galima patiekti iš karto po gaminimo arba palikti stiklainiuose žiemai. Tinkamai paruošta žuvis po kelių savaičių įgauna visiškai kitokį skonį ir tampa minkštesnė. Šiame recepte kaip marinatą žuviai siūlome naudoti augalinį aliejų, actą, svogūnus, lauro lapą, krapus ir pipirus.
Žingsnis 1
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Supilkite vandenį į puodą, įberkite druskos ir prieskonių. Užvirinkite ir virkite 4-5 minutes. Supilkite actą ir nukelkite puodą nuo viryklės.
Žingsnis 4
Į gilų indą sudėkite svogūnus, smulkintus krapus ir žuvį. Užpilkite marinatu ir palikite bent 2 valandoms.
Žingsnis 5
Paruoštą žuvį patiekite su marinuotais svogūnais ir šviežiais krapais.
Kategorijos