Publikavimo data: 2024-10-23
Žuvis su svarainiais
Troškinti svarainiai su žuvimi bus gurmaniškas patiekalas. Receptui naudojama karpinių šeimos upinė žuvis karpis arba sidabrinis karšis. Cidonijas taip pat galima ruošti su karpiu ar lašiša. Jei žuvį ruošite sveiką, išvalę ją dažnai įpjaukite skerdenos šonus. Taip kepant suminkštės žuvies kaulai. Prieš pirkdami šviežią arba atšaldytą karšį, prisiminkite bendrąsias žuvų atrankos taisykles. Ant skerdenos neturi būti jokių defektų, taip pat gleivių ar išdžiūvusių dalių.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus ir svarainius. Paruoškite keptuvę, įpilkite į ją šiek tiek augalinio aliejaus, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir lengvai pakepinkite, kol taps permatomi. Tada sudėkite svarainius ir retkarčiais pamaišydami kepkite 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Žuvį troškinkite su svarainiais ir svogūnais. Žuvį sudėkite ant svogūnų ir svarainių, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Tada supilkite vandenį. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite žuvį ant silpnos ugnies 10-15 minučių, kol išvirs.
Kategorijos