Žuvis su švelniu žaliuoju padažu pitos duonoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Žuvis su švelniu žaliuoju padažu pitos duonoje

Žuvies ir pitos duonos derinys, kuris papuoš jūsų šventinį stalą. Šis patiekalas nepaprastai skanus ir lengvai paruošiamas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Svogūnus marinuokite vandenyje su actu ir druska ir palikite 20 minučių. Tada vandenį nusunkite.

Žingsnis 2

Į blenderio dubenį sudėkite pusę svogūno, vieną kiaušinį, petražoles, garstyčias ir augalinį aliejų. Viską sumaišykite, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą grietinės ir dar kartą sumaišykite.

Žingsnis 3

Žuvis su švelniu žaliuoju padažu pitos duonoje Žingsnis 3
Žuvį supjaustykite porcijomis, pasūdykite, papipirinkite, pamerkite į paruoštą padažą ir sudėkite ant kvadratėliais supjaustyto lavašo lakšto. Užpilkite šiek tiek padažo, ant viršaus sudėkite žiedais supjaustytus svogūnus ir pomidorus ir suvyniokite į voką.

Žingsnis 4

Žuvis su švelniu žaliuoju padažu pitos duonoje Žingsnis 4
Gautus vokus sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą.

Žingsnis 5

Žuvis su švelniu žaliuoju padažu pitos duonoje Žingsnis 5
Paruoškite įdarą: įmuškite vieną kiaušinį, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus grietinės, įberkite druskos, sudėkite sūrį ir likusį žaliąjį padažą, viską išmaišykite ir atsargiai paskirstykite ant vokų. Dėkite į 180 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos