Publikavimo data: 2025-08-20
Žuvis su švelniu žaliuoju padažu pitos duonoje
Žuvies ir pitos duonos derinys, kuris papuoš jūsų šventinį stalą. Šis patiekalas nepaprastai skanus ir lengvai paruošiamas.
Žingsnis 1
Svogūnus marinuokite vandenyje su actu ir druska ir palikite 20 minučių. Tada vandenį nusunkite.
Žingsnis 2
Į blenderio dubenį sudėkite pusę svogūno, vieną kiaušinį, petražoles, garstyčias ir augalinį aliejų. Viską sumaišykite, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą grietinės ir dar kartą sumaišykite.
Žingsnis 3
Žuvį supjaustykite porcijomis, pasūdykite, papipirinkite, pamerkite į paruoštą padažą ir sudėkite ant kvadratėliais supjaustyto lavašo lakšto. Užpilkite šiek tiek padažo, ant viršaus sudėkite žiedais supjaustytus svogūnus ir pomidorus ir suvyniokite į voką.
Žingsnis 4
Gautus vokus sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą.
Žingsnis 5
Paruoškite įdarą: įmuškite vieną kiaušinį, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus grietinės, įberkite druskos, sudėkite sūrį ir likusį žaliąjį padažą, viską išmaišykite ir atsargiai paskirstykite ant vokų. Dėkite į 180 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos