Publikavimo data: 2024-06-08
Žuvų padaže kepta marinuotoji menkė
Viskas, kas kepama su sūriu, įgauna ypatingą aromatą ir skonį. Be to, sūryje yra vitaminų A, C, PP, kalcio, magnio, kalio ir cinko, kurie labai naudingi širdžiai. Ne išimtis ir pagal šį receptą sūrio padaže iškeptas piksha. Patiekalas tinka ir kasdieniam valgymui, ir bet kokiai šventei. Pikša - tai žuvis, apie kurią sklando legendos. Pasak legendos, tamsios dėmės jos šonuose yra švento Petro pirštų atspaudai.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą ir pabarstukus. Miltus, druską ir papriką suberkite į puodą sunkiu dugnu. Sudėkite sviestą ir pieną, pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Padažą virkite apie 5 minutes. Pusę sūrio kiekio sumaišykite su džiūvėsėliais.
Žingsnis 2
Žuvį sumaišykite su padažu ir iškepkite į troškintuvą. Į karštą padažą sudėkite žuvies gabalėlius ir likusį sūrį. Padažą išmaišykite ir kaitinkite, kol sūris ištirps. Sudėkite žuvį į serviravimo formeles. Pabarstykite sūriu ir džiūvėsėliais ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje "grilio" režimu 20 minučių.
Kategorijos