Publikavimo data: 2024-06-08
Žuvys po kailiu
Sultinga, aromatinga žuvis su daržovėmis, pagardinta sūrio plutele. Tokią žuvį galima patiekti ir prie šventinio stalo, ir prie šeimos vakarienės. Šiam receptui galite naudoti bet kokią raudonąją žuvį: rausvąją, kuoją, sidabrinę, sidabrinę lašišą ar šlakį.
Žingsnis 1
Žuvies filė dėkite ant kepimo skardos oda į apačią. Apšlakstykite majonezu, kad žuvis būtų sultingesnė. Švelniai pagardinkite druska, pipirais ir citrinos žievele. Galite naudoti žuvies prieskonius.
Žingsnis 2
Kiekvieną filė aptepkite plonais svogūnų žiedais, smulkintomis žolelėmis ir ant viršaus uždėkite plonus pomidorų griežinėlius. Dėkite į 180 °C įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Žingsnis 3
Išimkite žuvį, pabarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite atgal į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys ir paruduos, tai užtruks dar 10-12 minučių.
Kategorijos