3 rūšių kepenų paštetas su obuoliais ir brendžiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

3 rūšių kepenų paštetas su obuoliais ir brendžiu

3 rūšių kepenų paštetas su obuoliais ir konjaku - puikus priedas prie gardžių sumuštinių. Šis paštetas pravers, kai reikės skubiai užkąsti ir neturėsite laiko gaminti. Pašteto viršuje esantis sviesto sluoksnis neleis patekti orui ir paštetas ilgiau išsilaikys.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

3 rūšių kepenų paštetas su obuoliais ir brendžiu Žingsnis 1
Pusę sviesto ištirpinkite keptuvėje ant silpnos ugnies ir 7-8 minutes pakepinkite svogūną, morką, česnaką ir obuolį. Tada pasūdykite, išmaišykite ir 40-50 min. troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos supilkite brendį ir medų ir išmaišykite.

Žingsnis 2

3 rūšių kepenų paštetas su obuoliais ir brendžiu Žingsnis 2
Kepenėles stambiai supjaustykite. Virkite trijuose skirtinguose puoduose, kol suminkštės; vištienos ir žąsų kepenėlės išverda greičiau, jautienos - šiek tiek ilgiau. Išimkite kepenėles iš keptuvių ir sudėkite į keptuvę su troškintais svogūnais ir morkomis, išmaišykite. Kartu troškinkite dar 7-8 minutes.

Žingsnis 3

3 rūšių kepenų paštetas su obuoliais ir brendžiu Žingsnis 3
Paštetą sumaišykite trintuvu iki vientisos masės. Likusią pusę sviesto ištirpinkite vandens vonelėje. Paskirstykite paštetą į uždengiamus indus ir užpilkite ištirpintu sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, morkų sezonas, mėsos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, jautienos kepenėlių paštetai, morkų paštetai

Kategorijos