Publikavimo data: 2025-08-20
3 rūšių kepenų paštetas su obuoliais ir brendžiu
3 rūšių kepenų paštetas su obuoliais ir konjaku - puikus priedas prie gardžių sumuštinių. Šis paštetas pravers, kai reikės skubiai užkąsti ir neturėsite laiko gaminti. Pašteto viršuje esantis sviesto sluoksnis neleis patekti orui ir paštetas ilgiau išsilaikys.
Žingsnis 1
Pusę sviesto ištirpinkite keptuvėje ant silpnos ugnies ir 7-8 minutes pakepinkite svogūną, morką, česnaką ir obuolį. Tada pasūdykite, išmaišykite ir 40-50 min. troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos supilkite brendį ir medų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Kepenėles stambiai supjaustykite. Virkite trijuose skirtinguose puoduose, kol suminkštės; vištienos ir žąsų kepenėlės išverda greičiau, jautienos - šiek tiek ilgiau. Išimkite kepenėles iš keptuvių ir sudėkite į keptuvę su troškintais svogūnais ir morkomis, išmaišykite. Kartu troškinkite dar 7-8 minutes.
Žingsnis 3
Paštetą sumaišykite trintuvu iki vientisos masės. Likusią pusę sviesto ištirpinkite vandens vonelėje. Paskirstykite paštetą į uždengiamus indus ir užpilkite ištirpintu sviestu.
Kategorijos