Publikavimo data: 2024-04-09
Jautienos kepenų paštetas
Paštetas - iš Prancūzijos kilęs ir visame pasaulyje išpopuliarėjęs patiekalas. Paprastai tai būna mėsos ar žuvies produktų tyrė, tačiau galima paruošti ir vegetarišką variantą. Jautienos kepenys yra mažiau kaloringos nei kiaulienos kepenys, todėl paštetas iš jų bus dietesnis. Tokį švelnų ir sveiką užkandį lengva paruošti namuose. Kokybiškos jautienos kepenys yra tolygios tamsiai raudonos spalvos ir neturi nemalonaus kvapo.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną. Morkas galima stambiai sutarkuoti. Kepenėles nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite daržoves, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Išvirkite jautienos kepenėles. Sudėkite jas į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Virkite apie 10 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite kepenėles į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių, kol iškeps. Kepenų vidus turi būti iškepęs. Sudėkite sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Visus ingredientus sudėkite į maišytuvą ir susmulkinkite iki masės. Patiekite paštetą su duona.
Kategorijos