Jautienos kepenų paštetas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Jautienos kepenų paštetas

Paštetas - iš Prancūzijos kilęs ir visame pasaulyje išpopuliarėjęs patiekalas. Paprastai tai būna mėsos ar žuvies produktų tyrė, tačiau galima paruošti ir vegetarišką variantą. Jautienos kepenys yra mažiau kaloringos nei kiaulienos kepenys, todėl paštetas iš jų bus dietesnis. Tokį švelnų ir sveiką užkandį lengva paruošti namuose. Kokybiškos jautienos kepenys yra tolygios tamsiai raudonos spalvos ir neturi nemalonaus kvapo.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.78/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos kepenų paštetas Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną. Morkas galima stambiai sutarkuoti. Kepenėles nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Jautienos kepenų paštetas Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite daržoves, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Jautienos kepenų paštetas Žingsnis 3
Išvirkite jautienos kepenėles. Sudėkite jas į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Virkite apie 10 minučių.

Žingsnis 4

Jautienos kepenų paštetas Žingsnis 4
Sudėkite kepenėles į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių, kol iškeps. Kepenų vidus turi būti iškepęs. Sudėkite sviestą ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Jautienos kepenų paštetas Žingsnis 5
Visus ingredientus sudėkite į maišytuvą ir susmulkinkite iki masės. Patiekite paštetą su duona.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos