Publikavimo data: 2024-04-09
Kepenų paštetas
Paštetas gaminamas iš įvairių produktų, tačiau dažniausiai pasitaikantis yra kepenų paštetas. Šį prancūzišką užkandį lengva pasigaminti namuose, todėl su juo gali susidoroti bet kuri šeimininkė. Paštetas gaunasi švelnus, kreminis ir aromatingas. Kepenų sumuštiniai tinka kaip maistingas užkandis. Svarbu rinktis kokybiškas šviežias kepenis.
Žingsnis 1
Kepenis supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Keptuvę su augaliniu aliejumi statykite ant ugnies. Apkepkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 3
Kepenėles gerai apkepkite. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Į kepenėles supilkite sviestą, pieną, pakepintus svogūnus ir morkas. Išmaišykite ir 5 minutes troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Sudėkite ingredientus į maišytuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Paštetas paruoštas.
Kategorijos