Kepenų paštetas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Kepenų paštetas

Paštetas gaminamas iš įvairių produktų, tačiau dažniausiai pasitaikantis yra kepenų paštetas. Šį prancūzišką užkandį lengva pasigaminti namuose, todėl su juo gali susidoroti bet kuri šeimininkė. Paštetas gaunasi švelnus, kreminis ir aromatingas. Kepenų sumuštiniai tinka kaip maistingas užkandis. Svarbu rinktis kokybiškas šviežias kepenis.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Kepenų paštetas Žingsnis 1
Kepenis supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Kepenų paštetas Žingsnis 2
Keptuvę su augaliniu aliejumi statykite ant ugnies. Apkepkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 3

Kepenų paštetas Žingsnis 3
Kepenėles gerai apkepkite. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Į kepenėles supilkite sviestą, pieną, pakepintus svogūnus ir morkas. Išmaišykite ir 5 minutes troškinkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 4

Kepenų paštetas Žingsnis 4
Sudėkite ingredientus į maišytuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Paštetas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, morkų sezonas, mėsos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, morkų paštetai

Kategorijos