Publikavimo data: 2024-04-09
Kiaulienos kepenėlių paštetas
Vienas populiariausių pašteto variantų - kiaulienos kepenėlių paštetas su daržovėmis ir sviestu! Smulkiai supjaustytos morkos ir svogūnai padarys patiekalą dar skanesnį ir sveikesnį! Paštetas yra vienas seniausių Europos virtuvės patiekalų. Anksčiau paštetu buvo vadinama gerai ištrinta mėsa. Patiekalo pagrindą sudaro mėsa arba kiauliena, kartais jautiena / vištiena, kepenys! Kepenėlės yra labai naudingas produktas. Jos praturtintos vitaminu A, B grupės vitaminais ir yra pagrindinis nepakeičiamųjų aminorūgščių šaltinis!
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir morkas. Kepenėles supjaustykite stambiais gabalais.
Žingsnis 2
Paimkite gilią keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją supjaustytus svogūnus ir morkas. Maišydami kepkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Paimkite puodą ir jame 2 valandas pamirkykite supjaustytas kepenis, kad vėliau jos nebūtų karstelėjusios.
Žingsnis 4
Paimkite gilią keptuvę, patepkite ją alyvuogių aliejumi ir apkepkite susmulkintas kepenėles. Po 20-25 min. kepimo į keptuvę įpilkite sviesto ir kepkite dar 10-15 min.
Žingsnis 5
Paimkite blenderio indą ir sudėkite į jį pakepintas morkas ir svogūnus. Į tą pačią vietą sudėkite keptas kepenis. Visus ingredientus sumaišykite blenderiu. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Kategorijos