Publikavimo data: 2024-06-08
Abrikosai sirupe
Norint žiemai paruošti abrikosus sirupe, geriau rinktis tankius ir tvirtus abrikosus. Jei imsite minkštus ir sultingus vaisius, užpylus ir laikant griežinėliai gali suirti. Sėklos atskirai ruošiant nenaudojamos, tačiau šiek tiek branduolių galima išimti ir įdėti į stiklainį, kad vaisiai įgautų ypatingą skonį. Konservuotus abrikosus galima patiekti tiesiog kaip skanėstą arba naudoti kepiniuose ir desertuose. Kvapnus saldus sirupas taps puikiu kompoto, želė ar kokteilių pagrindu.
Žingsnis 1
Paruoškite abrikosus konservavimui. Kiekvieną abrikosą perpjaukite pusiau ir išimkite kauliuką. Abrikosus sandariai sudėkite į sterilizuotus stiklainius perpjauta puse žemyn.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite vandenį, cukrų ir citrinos rūgštį. Užvirinkite ir virkite 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite sirupą. Supilkite sirupą ant stiklainiuose esančių abrikosų.
Žingsnis 3
Abrikosus sterilizuokite sirupe. Į didelį puodą įpilkite vandens, sudėkite stiklainius su abrikosais ir sirupu, uždenkite dangteliais, užvirinkite, sterilizuokite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Žingsnis 4
Virkite abrikosus sirupe, kol jie bus paruošti. Stipriai uždarykite stiklainius su abrikosais dangteliais, apverskite, uždenkite šiltu apklotu ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos