Abrikosai sirupe pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Abrikosai sirupe

Norint žiemai paruošti abrikosus sirupe, geriau rinktis tankius ir tvirtus abrikosus. Jei imsite minkštus ir sultingus vaisius, užpylus ir laikant griežinėliai gali suirti. Sėklos atskirai ruošiant nenaudojamos, tačiau šiek tiek branduolių galima išimti ir įdėti į stiklainį, kad vaisiai įgautų ypatingą skonį. Konservuotus abrikosus galima patiekti tiesiog kaip skanėstą arba naudoti kepiniuose ir desertuose. Kvapnus saldus sirupas taps puikiu kompoto, želė ar kokteilių pagrindu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
76 kcal.
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Abrikosai sirupe Žingsnis 1
Paruoškite abrikosus konservavimui. Kiekvieną abrikosą perpjaukite pusiau ir išimkite kauliuką. Abrikosus sandariai sudėkite į sterilizuotus stiklainius perpjauta puse žemyn.

Žingsnis 2

Abrikosai sirupe Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite vandenį, cukrų ir citrinos rūgštį. Užvirinkite ir virkite 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite sirupą. Supilkite sirupą ant stiklainiuose esančių abrikosų.

Žingsnis 3

Abrikosai sirupe Žingsnis 3
Abrikosus sterilizuokite sirupe. Į didelį puodą įpilkite vandens, sudėkite stiklainius su abrikosais ir sirupu, uždenkite dangteliais, užvirinkite, sterilizuokite ant silpnos ugnies 15 minučių.

Žingsnis 4

Abrikosai sirupe Žingsnis 4
Virkite abrikosus sirupe, kol jie bus paruošti. Stipriai uždarykite stiklainius su abrikosais dangteliais, apverskite, uždenkite šiltu apklotu ir palikite visiškai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos