Publikavimo data: 2024-06-08
Abrikosų sultys be sulčiaspaudės
Naminės abrikosų sultys yra puiki parduotuvės produktų alternatyva. Gėrimas ne tik skanus, bet ir 100 % natūralus. Dėl vertingų abrikosų savybių jis taip pat yra labai sveikas. Norint paruošti sultis, nebūtina turėti sulčiaspaudę - pakanka tiesiog išvirti vaisius, o tada juos pertrinti per sietelį. Citrinos rūgštis veiks kaip konservantas, todėl produktas bus ilgai išsaugotas. Dėl to gausite tirštas skanių abrikosų sultis be nereikalingų priedų ir minkštimo.
Žingsnis 1
Išvirkite abrikosus. Paruoštus vaisius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų vaisius su 1-2 cm atsarga. Pastatykite puodą ant ugnies ir palaukite, kol užvirs, tada virkite dar 5 minutes, nugriebdami putas. Leiskite abrikosams atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite tyrę. Kai abrikosai šiek tiek atvės, sutrinkite juos trintuvu, kad gautumėte vientisą tyrę. Po to abrikosų mišinį pertrinkite per sietelį, pašalinkite perteklines daleles ir odeles, o sultis supilkite atgal į puodą.
Žingsnis 3
Paruoškite sultis. Į puodą suberkite cukrų ir citrinos rūgštį ir išmaišykite. Užvirinkite sultis ir virkite dar 5 minutes, reguliariai maišydami ir nugriebdami putas.
Žingsnis 4
Supilkite sultis į saugyklą. Paruoštas abrikosų sultis išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais, apverskite ir uždenkite antklode, kol visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.
Kategorijos