Abrikosų sultys be sulčiaspaudės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Abrikosų sultys be sulčiaspaudės

Naminės abrikosų sultys yra puiki parduotuvės produktų alternatyva. Gėrimas ne tik skanus, bet ir 100 % natūralus. Dėl vertingų abrikosų savybių jis taip pat yra labai sveikas. Norint paruošti sultis, nebūtina turėti sulčiaspaudę - pakanka tiesiog išvirti vaisius, o tada juos pertrinti per sietelį. Citrinos rūgštis veiks kaip konservantas, todėl produktas bus ilgai išsaugotas. Dėl to gausite tirštas skanių abrikosų sultis be nereikalingų priedų ir minkštimo.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
35 kcal.
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Abrikosų sultys be sulčiaspaudės Žingsnis 1
Išvirkite abrikosus. Paruoštus vaisius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų vaisius su 1-2 cm atsarga. Pastatykite puodą ant ugnies ir palaukite, kol užvirs, tada virkite dar 5 minutes, nugriebdami putas. Leiskite abrikosams atvėsti.

Žingsnis 2

Abrikosų sultys be sulčiaspaudės Žingsnis 2
Paruoškite tyrę. Kai abrikosai šiek tiek atvės, sutrinkite juos trintuvu, kad gautumėte vientisą tyrę. Po to abrikosų mišinį pertrinkite per sietelį, pašalinkite perteklines daleles ir odeles, o sultis supilkite atgal į puodą.

Žingsnis 3

Abrikosų sultys be sulčiaspaudės Žingsnis 3
Paruoškite sultis. Į puodą suberkite cukrų ir citrinos rūgštį ir išmaišykite. Užvirinkite sultis ir virkite dar 5 minutes, reguliariai maišydami ir nugriebdami putas.

Žingsnis 4

Abrikosų sultys be sulčiaspaudės Žingsnis 4
Supilkite sultis į saugyklą. Paruoštas abrikosų sultis išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais, apverskite ir uždenkite antklode, kol visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos